Tromsøs sportssjef: Vi ser på dette som en unik sjanse

- Nå må vi tenke på å spille gode kamper og gjøre jobben.

VIDERE: Tromsø røk ut på en bitter måte, 2-3 sammenlagt, etter tapet mot Besiktas i går. I dag ble det klart at de gikk videre til gruppespillet likevel.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
VIDERE: Tromsø røk ut på en bitter måte, 2-3 sammenlagt, etter tapet mot Besiktas i går. I dag ble det klart at de gikk videre til gruppespillet likevel. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tromsø røk på et tap mot Besiktas i går kveld, og var dermed ute av europaligaen.

For en liten stund. I dag tidlig kom beskjeden om at Tromsø likevel får delta i gruppespillet i Europa League. Det ble klart etter at Idrettens voldsgiftsdomstol (CAS) avviste anken til Besiktas.

- Å gå til gruppespillet i Europa League betyr veldig mye for en klubb som Tromsø, sier klubbens sportssjef, Svein Morten Johansen, til Dagbladet.

En unik sjanse Nå venter gruppespilltrekningen for Tromsø. Laget er fjerdeseedet, og kan møte storlag som Tottenham og Fiorentina. Det virker ikke skremmende på Tromsøs sportssjef.

- Siden vi er der vi er, en liten klubb i det kalde nord, ville det være viktig for oss å møte lag som det. Vi ser på det som en unik sjanse til å gi opplevelser til folk i Tromsø og Nord-Norge. Da vi møtte Besiktas var engasjementet bra, og denne gangen kan det bli enda større, sier Johansen.

Også trener Agnar Christensen ser på Tottenham som en artig motstander.

- I Europa League ser jeg at det bare er gode lag. Det er klart at Tottenham har en god status i Norge, og det hadde vært artig å møte et Premier League-lag. Men så vidt jeg ser det er det mange virkelig gode lag med. Vi tar det vi får, sier han til Dagbladet.

Snakker ikke om å gå videre Et hardt kampprogram venter Tromsø etter avansementet. Det viktige nå, er å ta en kamp av gangen.

- Med det programmet vi har framover er det viktig å ikke snakke om å gå videre. Det viktigste er å spille gode kamper i både Tippeligaen og europaligaen. Kampene kommer èn og èn, og det er viktig at vi utvikler oss, spiller god fotball og gjør jobben. Derfor er det meningsløst å tenke på å gå videre. Vi tenker på å gjøre gode kamper, sier sportssjef Johansen.

- Hva vil være dødens gruppe for dere?

- Det vil være at vi må reise østover og møte lag som for eksempel Anzji og Rubin Kazan. Det er gode lag, men de har ikke den samme apellen blant publikum. Det ser vi bare mot Besiktas. 60 000 møtte opp på stadion. Det er ikke alle i Tromsø som forstår den interessen.

Bra økonomisk - Vi får med oss en sportslig utvikling vi unner både spillerne og klubben i Europa League. Det er også utviklende for norsk fotball, fortsetter Johansen.

Økonomisk vil det også være mye å vinne for Tromsø å være med i gruppespillet.

- Det gjør at vi klarer å fortsette å ta steg i riktig retning. Det er ganske klart at vi får millioner bare ved å delta i gruppespillet, i tillegg får man kroner for poengene man tar med seg i kampene. I tillegg regner vi med å fylle Alfheim stadion under kampene, sier Johansen.

Gruppene trekkes kl 13.00.