Trond (18) er Glimts nye funn

SKIEN (Dagbladet): Bodø/Glimt har solgt Trond Fredrik Ludvigsen og mister snart Bengt Sæternes. Men i bodøklubben dukker stadig nye talenter opp: Trond Olsen er det nye funnet.

Da veteranen Stig Johansen meldte skadeforfall en halvtime før kampstart, følte Glimt-treneren at Trond Olsen var moden for sin debut fra start - til tross for at han spilte B-kamp (og scoret to mål) kvelden i forveien.

- Jeg ble litt nervøs, men forsøkte å være rolig og konsentrere meg om den jobben jeg skulle gjøre, sier Trond Olsen til Dagbladet.

Nydusjet kunne han oppsummere det som ble en gla'historie:

Han var involvert og god da Bodø/Glimt kjørte over Odd i første halvdel av første omgang, og han slo selv innlegget som endte med at han våkent og frekt beinet inn 3- 0-målet etter bare 16 minutter.

- Det gjelder å ta vare på de sjansene man får, og jeg kan ikke klage når jeg scorer i min første kamp fra start. Og når vi vinner i tillegg, er det ekstra morsomt, sier Trond Olsen.

Men 18-åringen, som kom til Bodø fra Lyngen/Karnes i fjor sommer, er ikke uvant med å score mål:

Frekkis

I U-19 landskampen mot Polen 9. april scoret han alle tre målene da Norge tapte 3- 5 i Gdansk.

Fulltrefferen mot Odd var heller ikke hans første i Tippeligaen. I sin andre kamp som innbytter i fjor scoret han det siste målet da Bodø/Glimt ydmyket Brann hele 5- 1 på Aspmyra stadion.

Glimt-trener Øystein Gåre omtaler den lovende kantspilleren slik:

- Han er en frekkis med stor fart. Han har bra dribleferdigheter, tør utfordre og gjøre det uventede, og har bestandig vært målfarlig. En veldig spennende type.

4,80 sekunder

På sprinttest har unggutten løpt 40 meter på 4,80 sekunder, og det er raskere enn de fleste forsvarsspillere kan stille opp med.

- Jeg vet at jeg kan springe fra forsvaret om jeg får sjansen.

- Har du møtt noen som er raskere enn deg?

- Nei. Ikke ennå...

RASK FREKKIS: Unge Trond Olsen blir betegnet av trener Øystein Gåre som en frekkis med stor fart.