Trond Einar Elden ny langrennstrener for kombinertlandslaget

Overtar etter Kristian Hammer.

Trond Einar Elden (38) ble onsdag ansatt som ny langrennstrener for kombinertlandslaget.

Han signerte en kontrakt med Norges Skiforbund som varer til 30. april, og overtar jobben etter Kristian Hammer.

Trond Einar Elden ble selv verdensmester i kombinert i Lahtis i 1989.

- Dette er spesielt, innrømmer Trond Einar Elden.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle sitte på Ullevaal i ettermiddag for å signere en trenerkontrakt. Dette er som et eventyr for meg. Halve livet har jeg vært på landslaget både i kombinert og langrenn, og jeg tror absolutt jeg har noe å bidra med, sier Elden.

Glad
Elden starter egentlig opp 1. oktober, men «stjeler» en uke av arbeidsgiveren Mesta Entreprenør AS for å være med kombinertlandslaget på samling neste uke.

Den «uka» får arbeidsgiveren igjen i oktober.

- Jeg er også veldig glad for at jeg fikk permisjon fra jobben. De har vært romslige og velvillige, sier han.

FIKK PRIS: Trond Einar Elden fikk Egebergs ærespris under idrettsgallaen på Hamar i 2005. I dag ble han presentert som ny kombinertlandslagstrener. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
FIKK PRIS: Trond Einar Elden fikk Egebergs ærespris under idrettsgallaen på Hamar i 2005. I dag ble han presentert som ny kombinertlandslagstrener. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer

Trond Einar Elden hadde selv sin klare styrke i langrennssporet, og ønsker å gi sitt for at laget skal heve seg i langrennsdelen. Elden vil gjerne bidra for at utøverne kan være med å kjempe om medaljer i Liberec-VM til vinteren.

- Selvfølgelig må vi se på helheten sammen. Vi er avhengig av å prestere bra i bakken og i løypa. I langrennsdelen må vi jobbe for å bli bedre i alle løypas faser. Dette gjelder teknisk, fysisk og taktisk. Dette skal også gjenspeile seg på den mentale biten for utøverne. forteller lillebroren til Bård Jørgen Elden.

I tillegg avslører den ferske landslagstreneren at han også vil fokusere på avslutningen av løpene.

- Det er viktig å gjøre de riktige valgene, og hvert renn ender i en eller annen form for spurt


Optimalt De siste årene som aktiv kuttet han også ut hoppdelen, og satset med suksess på langrennssprint. Han la opp som aktiv etter 2005-sesongen, og fikk Egebergs Ærespris samme året.

Sportssjef Kjetil Strandbråten er veldig fornøyd.

- Sånn som det ble i høst, er dette en optimal løsning. Dette gir trygghet i VM-sesongen for hele laget. Trond Einar har både den erfaring, kompetanse og entusiasme som trengs. Kristian Hammer, som ga seg tidligere i høst, blir en viktig sparringpartner for Trond Einar i starten, sier sportssjefen.

(NTB)

Trond Einar Elden ny langrennstrener for kombinertlandslaget