Trond Einar Elden

Trond Einar er den største kanonen i kombinertsporet. Men hoppingen har han slitt med - de siste 10 årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To dager før 19-årsdagen i 1989 ble han tidenes yngste verdensmester noensinne i Lahtis. Trond Einar ble nasjonens nye skiyndling.

I årene etter gikk det tråere. Selv om Namdalseid-gutten vant enkelt verdenscuprenn, klarte han aldri å gjenta prestasjonen fra 1989.

Overgangen fra V-stil ble et mareritt for langrennsspesialisten. VM-sølvet i 1993 var en lysglimt, men motgangen fortsatte likevel i årene etter.

For to år siden ga storebror Elden seg i kombinert og satset på langrenn. Men Trond Einar fortsatte satsingen, selv om han ble vraket til både VM i Trondheim i 1997 og forrige vinters Nagano-OL.

Ifjor sommer fikk han et ultimatium fra kombinertledelsen: Vis framgang eller bli droppet fra laget.

Elden svarte med god sommerhopping og er bedre enn på lenge i årets sesong. På Lillehammer før jul ble han beste nordmann på 6. plass. Da gikk han seg opp 30 plasser i sporet.

- For å komme på pallen i VM må jeg bli bedre i hoppbakken. På en god dag kan jeg kanskje hoppe meg inn blant de 15 beste, sier Elden til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer