Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trond Einar Elden

Trond Einar er den største kanonen i kombinertsporet. Men hoppingen har han slitt med - de siste 10 årene.

To dager før 19-årsdagen i 1989 ble han tidenes yngste verdensmester noensinne i Lahtis. Trond Einar ble nasjonens nye skiyndling.

I årene etter gikk det tråere. Selv om Namdalseid-gutten vant enkelt verdenscuprenn, klarte han aldri å gjenta prestasjonen fra 1989.

Overgangen fra V-stil ble et mareritt for langrennsspesialisten. VM-sølvet i 1993 var en lysglimt, men motgangen fortsatte likevel i årene etter.

For to år siden ga storebror Elden seg i kombinert og satset på langrenn. Men Trond Einar fortsatte satsingen, selv om han ble vraket til både VM i Trondheim i 1997 og forrige vinters Nagano-OL.

Ifjor sommer fikk han et ultimatium fra kombinertledelsen: Vis framgang eller bli droppet fra laget.

Elden svarte med god sommerhopping og er bedre enn på lenge i årets sesong. På Lillehammer før jul ble han beste nordmann på 6. plass. Da gikk han seg opp 30 plasser i sporet.

- For å komme på pallen i VM må jeg bli bedre i hoppbakken. På en god dag kan jeg kanskje hoppe meg inn blant de 15 beste, sier Elden til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media