- Trond gjør meg bedre

DRAMMEN (Dagbladet): Barndomskameraten Trond Andersen (24) er spilleren som skal løfte Ole Gunnar Solskjær (26) til gamle høyder på landslaget. - Han gjør meg til en bedre spiller, sier Solskjær.

Sjelden har Ole Gunnar Solskjær vært mer fornøyd med Nils Johan Semb enn da han erstattet skadde Bjørn Otto Bragstad med Trond Andersen i troppen som møter Tyskland søndag.

- Vi har spilt sammen i 13 år. For meg betyr det veldig mye at Trond er med, sier Ole Gunnar.

Før 1995-sesongen gikk begge fra 2. divisjon med Clausenengen til Tippeliga med Molde. Daværende Molde-trener Åge Hareide betalte 15000 kroner for Solskjær. Andersen kostet 70000 kroner.

Det var den gang.

Romkamerater

Nå er Solskjær salgbar for 60-70 millioner kroner. Andersen ble solgt fra Molde for drøye 30 millioner kroner i august.

- Når du har spilt så lenge med en spiller, er det klart han gjør deg bedre, sier Solskjær.

- Han forstår meg bedre. Når vi spiller på samme lag, er det han som slår meg fram, sier Solskjær.

Selvfølgelig deler de rom på SAS-hotellet.

- Det er ikke bare spillertypen. Enkelte «klikker» det liksom bedre sammen med enn andre. Som med meg og Petter (Rudi), eller jeg og Kjetil (Rekdal). Eller jeg og Trond.

Håper på EM

Andersen landslagsdebuterte mot Jamaica i mai. Gjennom godt spill for Wimbledon har han kvalifisert seg blant Sembs menn. Den siste tida har han spilt sentralt på midtbanen. Det toppet seg i 2- 0 seieren over Leeds sist søndag. Til NTB har han tidligere sagt:

- Klart jeg håper å komme med i den norske EM-troppen, men jeg tar ingenting for gitt.

Og det skal flere småskader til før han får spilletid mot Tyskland. Men for Solskjær er det langt viktigste at Andersen er inne i varmen allerede nå - et halvt år før EM.

- Ja, det er riktig.

Nordmørstrio

Også Øyvind Leonhardsen har Clausenengen som barndomsklubb. Solskjær er oppriktig stolt av å være med i landslagstrioen fra Kristiansund.

- Jeg og Trond satt og snakket om det før treninga. Clausenenga var en god klubb å vokse opp i. Helt unikt at tre landslagsspillere kommer fra samme klubb, sier Ole Gunnar.

Han glemmer et øyeblikk at Stryn hadde tre blad Flo med i VM-troppen i fjor.

- Ja, men kanskje det er viktig å komme fra en mindre klubb for å bli god.

KOMPISER: Ole Gunnar Solskjær</B> er strålende fornøyd med at <B>Trond Andersen</B> er med i landslagstroppen.