Trond Jøran kan bli ny hopptrener

Tidligere suksesstrener Trond Jøran Pedersen vil vurdere en forespørsel om å overta de norske hopperne.

I går kveld trakk Ludvik Zajc seg da de to norske hopperne i nyttårsrennet begge mislyktes i Garmisch-Partenkirchen. Også resten av sesongen har vært miserabel for det norske hopperne.

I dag kan Pedersen være på vei tilbake i norsk hoppsport. Pedersen var sjef da Espen Bredesen vant OL- og VM-gull og styrte Tommy Ingebrigtsen til VM-gull i 1995.

Nå er han ikke negativ til å overta et hopplandslag i ruiner.

- Men jeg har ikke fått noen forespørsel fra skiforbundet, sier Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå.

Ifølge nyhetsbyrået har Pedersen en høy stjerne hos Olympiatoppens Bjørge Stensbøl - som i VG i dag varslet at det skal mer til enn Zajcs avgang for å få norsk hoppsport tilbake i toppen.

- Jeg synes synd på Ludvik. Samtidig er det rart at de som har det øverste ansvaret fortsetter. Man hadde muligheten til å kvitte seg med udugelige folk etter sesongen i fjor og man kan spørre seg hvorfor det ikke ble gjort, sier Pedersen.

Dersom Pedersen får jobben ut sesongen, må trolig hoppsjef Hroar Stjernen gi seg med umiddelbar virkning.

I første omgang fortsetter Stjernen sammen med hjelpetrener Bjørn Myrbakken ut hoppuka. Mandag møtes hoppkomiteen for å diskutere situasjonen på hopplandslaget.

Først da kan det bli klart om hopperne får en ny trener før OL starter om en drøyt måned. I ettermiddag nektet Stjernen å trekke seg som hoppsjef.

- Det hadde vært bare tull hvis jeg skulle gitt meg nå midt under hoppuken. Stensbøl må få mene hva han vil, sier Stjernen til NTB.

(Dagbladet.no)

TILBAKE?</B> Trond Jøran Pedersen (t.h.) har tidligere hatt suksess som trener for det norske landslaget, med blant annet Espen Bredesen på laget.