Trond Jøran kan bli ny hopptrener

Tidligere suksesstrener Trond Jøran Pedersen vil vurdere en forespørsel om å overta de norske hopperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld trakk Ludvik Zajc seg da de to norske hopperne i nyttårsrennet begge mislyktes i Garmisch-Partenkirchen. Også resten av sesongen har vært miserabel for det norske hopperne.

I dag kan Pedersen være på vei tilbake i norsk hoppsport. Pedersen var sjef da Espen Bredesen vant OL- og VM-gull og styrte Tommy Ingebrigtsen til VM-gull i 1995.

Nå er han ikke negativ til å overta et hopplandslag i ruiner.

- Men jeg har ikke fått noen forespørsel fra skiforbundet, sier Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå.

Ifølge nyhetsbyrået har Pedersen en høy stjerne hos Olympiatoppens Bjørge Stensbøl - som i VG i dag varslet at det skal mer til enn Zajcs avgang for å få norsk hoppsport tilbake i toppen.

- Jeg synes synd på Ludvik. Samtidig er det rart at de som har det øverste ansvaret fortsetter. Man hadde muligheten til å kvitte seg med udugelige folk etter sesongen i fjor og man kan spørre seg hvorfor det ikke ble gjort, sier Pedersen.

Dersom Pedersen får jobben ut sesongen, må trolig hoppsjef Hroar Stjernen gi seg med umiddelbar virkning.

I første omgang fortsetter Stjernen sammen med hjelpetrener Bjørn Myrbakken ut hoppuka. Mandag møtes hoppkomiteen for å diskutere situasjonen på hopplandslaget.

Først da kan det bli klart om hopperne får en ny trener før OL starter om en drøyt måned. I ettermiddag nektet Stjernen å trekke seg som hoppsjef.

- Det hadde vært bare tull hvis jeg skulle gitt meg nå midt under hoppuken. Stensbøl må få mene hva han vil, sier Stjernen til NTB.

(Dagbladet.no)

TILBAKE?</B> Trond Jøran Pedersen (t.h.) har tidligere hatt suksess som trener for det norske landslaget, med blant annet Espen Bredesen på laget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer