Trond Jøran Pedersen trekker seg

Sportssjefen for hopplandslaget, Trond Jøran Pedersen, trekker seg. I dag meddelte han hoppkomiteen i Norges Skiforbund at han ikke ønsker å fortsette i stillingen etter at kontrakten utløper 30. april.

- Slik situasjonen utviklet seg, hadde jeg ingen mulighet til å gjøre jobben min fullgodt. For meg er det umulig å sitte på et kontor og se på at folk stikker fra ansvaret sitt, og jeg har ingen muligheter til å være trener ute i marken, sier Trond Jøran Pedersen til NTB.

  Han er den mestvinnende treneren i norsk hoppsports historie, men i denne sesongen har han absolutt ikke lykkes. I OL i Nagano var de norske hopperne langt unna topplassene, og etter OL har både hopperne og Trond Jøran Pedersen opplevd en svært turbulent tid.

  Flere av elitehopperne vendte seg mot ham og forlangte forandringer, og det er tydelig at Pedersen nå har tatt konsekvensen av dette.

Vanskelig

- Jeg vil understreke at Trond Jøran har gjort en svært bra jobb for hopp-Norge i mange år, og jeg er ikke tvil om at det kan bli vanskelig å finne en som er like rakrygget som han, sier Odd Hammernes, formann i hoppkomiteen i skiforbundet. Han sier også at Pedersen selvsagt var et alternativ som sportssjef også i framtiden, og legger ikke skjul på at han er litt lei seg over at dette alternativet nå er blitt borte.

  - De to siste sesongene har vi prøvd et opplegg som har gått ut på å få hopp-Norge til å jobbe i hop. En ny modell har vært prøvd, men jeg har ikke lykkes med det, sier Pedersen.

(NTB)

<B>TREKKER SEG:</B> Trond Jøran Pedersen trekker seg, etter hard kritikk fra hoppmiljøet.