Trond Jøran skuffet over norske hoppere

ENGELBERG (NTB): Hoppsjef Trond Jøran Pedersen var skuffet over dagens svake norske innsats i verdenscuprennet i Engelberg. - Dette er ikke godkjent. Det er tragisk at vi gjør det så dårlig i konkurranser, sier Pedersen som er i Norge for å følge opp de hjemmeværende hopperne.

Verdenscup hopp

Første omgang endte med at Tommy Ingebrigtsen, Lasse Ottesen, Jon Petter Sandaker og Håvard Lie ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen. Roar Ljøkelsøy og Henning Stensrud fikk hoppe begge omganger, men ble til slutt nummer 13 og 14.

- Det er det beste Roar har gjort i år, men likevel ikke bra nok. I likhet med de andre har han slitt med sittestillingen inn på hoppkanten, noe som gir seg utslag i korte hopp. Jeg trodde imidlertid at vi hadde fått ryddet opp i problemene etter en prat tidligere denne uken, sier en skuffet Pedersen.

Andre mål

Landslagssjefen har sett mye positivt på trening før avreise Engelberg, men til tross for stigning løsner det ikke i konkurransene.

- Det var veldig skuffende at Ingebrigtsen og Ottesen gjorde det så dårlig. De har faktisk holdt et høyt internasjonalt nivå på trening, men falt altså igjennom i konkurransen. Det er tragisk, fortsetter Pedersen, som likevel tror de norske kan hevde seg i morgendagens renn og hoppuka rundt nyttår.

- Gutta har selvfølgelig mer inne enn de viser nå, men det gjelder å finne balansen. Det er vanskelig å generalisere, men en ting som går igjen er at hopperne ikke utnytter teknikken på hoppet, sier Trond Jøran Pedersen.

(NTB)