Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trond Jøran tar ansvar for hoppfiasko

OBERSTDORF (Dagbladet): 39 dager før OL i Japan er norsk hoppsport helt på bånn. Hoppsjef Trond Jøran Pedersen tar ansvaret for den dårlige sesongstarten, men gir seg likevel ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi blir ikke noe bedre om jeg slutter nå, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen til Dagbladet etter gårsdagens hoppfiasko.

Fire nordmenn røk ut i kvalifiseringen (Espen Bredesen, Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy og Kristian Brenden). Ytterligere to mann sa takk for seg etter førsteomgangen (Lasse Ottesen og Stian Kvarstad). Dermed var det bare to nordmenn i finalen: Håvard Lie (nr. 26) og Henning Stensrud (nr. 31).

Jeg har aldri reist til Hoppuka med et lag som har hoppet så bra i forkant. I rennet i går forsvant selvtilliten. I stedet for å frigjøre kreftene, hoppet gutta anspent og krampaktig. Da så vi tydelig mangelen på selvtillit, sier Pedersen.

Mister hodet

Selv om det absolutt ikke virket sånn i går, mener hoppsjefen at løperne er på bedringens vei:

- Den tryggheten som mangler, må vi skape. Treningshoppingen viser at vi tilhører toppsjiktet. Svakheten er at vi mister hodet helt når det er renn. Får vi en som viser vei, vil mye løse seg. Da følger de andre etter, mener hoppsjefen.

Ingen tok ansvar

Da Espen Bredesen sviktet i kvalifiseringen, var det ingen tilbake som tok ansvar. Det - samt at det faktum at norske hoppere ikke behersker tunge bakker - er svakheten som må rettes opp.

- Å hoppe godt er ikke noe hokus pokus, bare løperne har selvtillit nok til å stole på egne ferdigheter, kommer det fra Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!