Trond Nystad gir seg. Nå lanserer svenskene sin egen landslagssjef som arvtaker

- Et interessant navn.

(Dagbladet): For litt over ei uke siden ble det klart at Trond Nystad, som de fire sesongene har vært landslagstrener for langrennsgutta, gir seg etter sesongen.

- Jeg kommer til å slutte etter denne sesongen. Årsaken er at jeg mener det er på tide med nye koster, sa han til Adresseavisa.

Så langt har Tor Arne Hetland og Egil Kristiansen blitt nevnt som de heteste navnene, men nå kaster svenske Expressen et nytt navn i hatten - sin egen landslagssjef Rikard Grip.

- Et interessant navn Landslagssjef Vidar Løfshus sier til den svenske avisa at de først og fremst ser i egne rekker for å finne vedkommende som skal ta over etter Nystad, men at det ikke er klart hvem det blir.

- Nei, det er det ikke. Vi skal gjøre en grundig prosess og dukker det opp noen aktuelle navn utenfra er jeg selvsagt åpen for det også, sier han.

Løfshus er naturligvis godt kjent med Grip, mannen som i 2015 ble kåret til årets leder ved den svenske «Idrottsgalan».

- Rikard er så absolutt et interessant navn. En mann jeg har veldig respekt for, sier Løfshus, før han legger til.

- Men egentlig ser jeg for meg Rikard som en landslagssjef, ikke som trener. Noe mer likt den rollen jeg selv har, så når jeg slutter får vel Rikard ta min jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Spennende reise Trond Nystad kom inn som landslagssjef for mennene etter VM i 2011. Han hadde da erfaring som landslagstrener for USA og Sveits. Det skriver NTB.

- Jeg synes det har vært en spennende reise. Det jeg liker best er å jobbe med utøvere som er verdens beste. Og så har vi flinke folk i støtteapparatet. Jeg har fått lov til å jobbe sammen med Steinar Mundal, Tor Arne Hetland, Arild Monsen, Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset. Det artigste har vært den gode jobben som utøverne har gjort, sa Nystad etter at det ble klart at han skal slutte.

Martin Johnsrud Sundby har vunnet Tour de Ski de tre siste gangene, mens de norske løperne med Petter Northug i spissen dominerte stort under VM i Falun i fjor.

Konflikter mellom Northug og Skiforbundet har også preget tiden hans som norsk landslagssjef. Northug var en del av landslaget til etter VM i 2013.

Tøff tid En annen tøff tid for Nystad var OL i Sotsji 2014 der Johnsrud Sundbys bronsemedalje på åpningsdistansen ble beholdningen.

- Det vi har lært er at vi må være takknemlige for hver medalje vi får, for det er ingen som står og deler dem ut til oss gratis. Utover det hadde jeg håpet på flere medaljer her, ja, sa Nystad etter fjerdeplass på den avsluttende femmila.

For riktignok lyktes sprintlandslaget maksimalt med Ola Vigen Hattestads gull, men det var mager trøst for treneren som har ansvaret for alle de andre. 

- Vi har på distanselaget en bronse og en fjerdeplass, og det er for dårlig, slo han fast.