Trond Olsen senket gamleklubben

I snart 50 år har Glimt og Rosenborg utvekslet spillere. Ikke rart at én av dem avgjorde på Aspmyra i kveld.

Glimt - Rosenborg 1-0.

BODØ (Dagbladet): Trond Olsen avgjorde det vanvittig spennende og sjanserike oppgjøret før to minutter var spilt, da han feide ballen i mål fra 17 meter, på pasning fra Badou.

At ballen touchet innom beinet til Rosenborg-stopper Holmar Ørn Eyjolfsson før den fant nettmaskene, hadde kun akademisk betydning.
TV-bildene viste at ballen trolig ville gått inn uansett.

På dette tidspunktet hadde Glimt allerede rukket å svi en stor mulighet. Og før 10 minutter var spilt, hadde Rosenborg hatt to fete sjanser til å utligne.

Og sånn fortsatte det utover i omgangen.

- Skal kontre dem i senk! Mannen som skulle vise seg å bli matchvinner, uttalte seg slik til TV2 på vei  inn i garderoben ved halvtid:

- Vi fikk en jævlig god start. Utover i omgangen ble vi litt for lave. Men i andre omgang skal vi kontre dem i senk!

Det var ikke mye om å gjøre at Trond Olsen fikk rett. For Rosenborg kjørte som ventet andre omgang, og hadde flere sjanser til å utligne. Men også Glimt - særlig ved Trond Olsen, men også Alexander Sørloth og Fitim Azemi - var livsfarlige på kontringer.

Med seieren løftet Glimt seg over både nedrykk og kvalikkplass - for første gang denne sesongen.

Samtidig berget Trond Olsen spenningen i Tippeligaens topp, ved at ikke Rosenborg fikk stikke fra alle andre.

- Nå er vi over nedrykkstreken, og det er utrolig viktig for oss. Det gir en trygghet fremover. Vi kunne scoret mange flere mål i kveld, men vi må være fornøyd, sier Olsen til TV 2 etter kampen.

Olsens karriere Spillere og trenere har altså vandret mellom Glimt og Rosenborg i nesten 50 år.

Matchvinner Trond Olsen føyer seg inn i historien som én av mange. 31-åringen er inne i sin tredje periode for Glimt. Etter den andre perioden - og etter at han egenhendig hadde senket Rosenborg på Lerkendal med tre mål i 2008 - ble han kjøpt av trønderne - en avtale med en potensiell verdi på 10 millioner kroner.

Olsen ble hos Rosenborg i to og en halv sesong, og gjorde til tider stor suksess. Seriemester ble han også. Midt i 2011-sesongen ble han imidlertid solgt til Viking.

Før han altså atter vandret tilbake til Glimt.

Glimt/Rosenborg-lista Det er altså langt fra bare Trond Olsen som har pendlet mellom klubbene. Her er en oversikt over Glimt/Rosenborg-samarbeid gjennom flere årtier:

Kåre Ingebrigtsen spilte i mange år på midtbanen til Rosenborg. Ble etter karrieren hovedtrener i Glimt, fra 2008 til 2011. Er nå hovedtrener i Rosenborg.

• Dagens assistenttrener i Rosenborg, Erik Hoftun, vant 11 seriegull for trønderne som spiller. Innimellom disse epokene var han spillende sportssjef i Glimt, fra 2005 til 2007.

Arne Hanssen og Terje Mørkved markerte starten på vennskapsforholdet Bodø - Trondheim, da de forlot Glimt rundt 1970. Begge vant "The Double" med Rosenborg i 1971. Vendte tilbake til Bodø og Glimt. Her skapte de, sammen med blant andre Harald Berg, fotballhistorie ved å vinne cupen for Glimt i 1975, og ta sølv i serie og cup i 1977.

Anders Farstad gikk fra Rosenborg til Glimt i 1977. Spilte fire år i hver klubb.

MATCHVINNER: Bodø Glimts trond Olsen feirer 1-0 målet undet eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra Stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
MATCHVINNER: Bodø Glimts trond Olsen feirer 1-0 målet undet eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra Stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

Mini Jakobsen og Ørjan Berg dro fra Glimt til Rosenborg i 1988, og ble to av trønderklubbens største stjerner. Mini ble boende i Trondheim. Ørjan vendte tilbake. Er i dag sportslig leder i Glimt.

• Lillebror Runar Berg har spilt for begge klubber, og er i dag markedssjef i Glimt.

Trond Sollied hadde en lang karriere som midtstopper i Rosenborg. Tok over Glimt som spillende trener i 1992. Glimt vant 1. divisjon med historisk margin og rykket opp i toppserien, der det i 1993 ble sølv i serien og gull i cupen. Senere ble Sollied hovedtrener i nettopp Rosenborg.

Bent Inge Johnsen, også kalt "Stjerno", spilte i Glimt under Sollied. Ble solgt til Rosenborg. Vendte tilbake til Glimt som assistenttrener under Kåre Ingebrigtsen 2008 - 2011.

Tom Kåre Staurvik, en annen stjerne fra Glimts 93-årgang, ble også kjøpt av Rosenborg.

Harald Martin Brattbakk kom fra Rosenborg til Glimt som tenåring, og gjorde fantastiske ting nordpå i 1992 og 1993. Returnerte til Trøndelag som måltyv av rang. Helt på tampen av en eventyrlig karriere, i 2005, vendte han tilbake til Bodø og spilte høstsesongen for Glimt.

Jan Derek Sørensen gjorde det stort som dribleglad ving i Glimt 1995-97. Ble solgt til Rosenborg. Også han vendte tilbake til Glimt (2010), på tampen av en lang karriere i Norge og Europa.

Kent Bergersen har spilt for Rosenborg (1993-94) og trent Bodø/Glimt (2005-07).

Per Verner Rønning spilte fire sesonger som midtstopper i Glimt, før han i 2011 gikk til Rosenborg og spilte fire sesonger der.

Bjørn Hansen har vunnet mange titler som assistent- og hovedtrener i Rosenborg. I 2008 ble han trenerkonsulent i Glimt, med ansvar for defensiv organisering.

• Costaricanske Roy Miller var Glimt-spiller fra 2008 til 2011, da han ble kjøpt av Rosenborg.
 
• Glimt-stopper Brede Moe kom på lån fra Rosenborg i 2014. I år ble overgangen gjort permanent

Alexander Sørloth kom på lån fra Rosenborg til Glimt i vinter. Kan bli hentet tilbake når det norske overgangsvinduet åpner 15. juli. Både Moe og Sørloth gjorde manns jobb mot gamle lagkamerater i kveld, og ble av en hury kåret til beste Glimt-spiller. På tribunen satt både pappa Gøran og øvrig familie og jublet - de hadde tatt turen fra Trøndelag til Bodø for å se kampen.

• En annen som var i aksjon i kveld, Glimt-stopper Vieux Sané, ble nesten Rosenborg-spiller sist uke. Men overgangen stanset midlertidig opp som følge av diskusjon om personlige betingelser. Som vanlig var klubbene enige - to millioner var avtalt pris. Sané var en av Glimts store helter mot Rosenborg i kveld.

TIDLIG SCORING: Trond Olsen har i likhet med mange Glimt-spillere være i Rosenborg. I kveld senket han sin tidligere klubb. 
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
TIDLIG SCORING: Trond Olsen har i likhet med mange Glimt-spillere være i Rosenborg. I kveld senket han sin tidligere klubb. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer