Trond Olsen senket Rosenborg alene

- En fantastisk kveld. RBK-Glimt 1-3.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Bodø/Glimt 1-3.

Trond Olsen sørget alene for at Bodø/Glimt stjal med seg alle tre poengene fra Lerkendal.

- En fantastisk kveld. Jeg hadde aldri drømt om dette, sier tremålsscoreren.

Om han hadde bestemt selv, hadde det stoppet på to mål.

- Jeg ba om å få bytte rett før jeg scoret det tredje målet da jeg var så sliten. Men jeg er glad det ikke skjedde, sier Olsen etter kampen.

Ble tippet ned

På Lerkendal møttes to lag som sammen med Tromsø og Viking kjempet om bronsemedalje og ikke minst spill i Europa neste sesong. Bodø/Glimt ble tippet nedenom og hjem av de aller fleste fotballeksperter, og det er ingen tvil om at gultrøyene har vært årets store overraskelse i Tippeligaen.

- Det var synd vi ikke klarte 3. plassen og europacup neste år, men 4. plass er fantastisk bra. Vi avslutter sesongen med stil i dag. Kåre Ingebrigsten har vært en fantastisk trener, sier Trond Olsen.

TREMÅLSHELT: Trond Olsen feirer ett av tre mål på Lerkendal i kveld. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TREMÅLSHELT: Trond Olsen feirer ett av tre mål på Lerkendal i kveld. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Og Glimt sørget for en strålende avslutning på den gode sesongen i kveldens kamp på Lerkendal.

Oppgjørene mellom Rosenborg og Bodø/Glimt er kjent for å være målrike. I gjennomsnitt blir det scoret 3,7 mål i dette oppgjøret. Dagens kamp på Lerkendal ble intet unntak.

RBK scoret først

Det var en jevnspilt innledning på kampen med mye kriging på midtbanen. Hjemmelaget presset mest på den våte Lerkendal-matta, men Kåre Ingebrigtsens menn virket meget godt organisert defensivt og hindret Rosenborg i å skape muligheter. Men etter 20 minutter måtte Glimt-forsvaret gi tapt.

Rosenborg-back Mikael Lustig kom på et flott driv fremover på høyrekanten. Med sin presise høyrefot slo han et perfekt innlegg mot bakre stolpe. Der stod veteranen Roar Strand som enkelt kunne styre ballen i mål med pannebrasken. 1-0 til hjemmelaget.

Men gjestene slo tilbake umiddelbart. To minutter etter at Strand hadde gitt Rosenborg ledelsen var det gultrøyenes tur til å vise seg frem. Rosenborg mistet ballen på midtbanen, og lynhurtige Trond Olsen satte fart, lurte seg forbi RBK-forsvaret, og satte ballen i mål bak en utspilt Rune Jarstein. 1-1.

Spillet tok seg opp betraktelig etter scoringene. Trønderne var farlige frempå flere ganger, men slet med avslutningene. Bodø/Glimt viste ved et par anledninger hvor farlige de er på kontringer, men det stoppet seg opp da de nærmet seg Rosenborgs 16-meter. 1-1 til pause, og kampen var fortsatt helt åpen.

Ivers alene med keeper

Trond Olsen senket Rosenborg alene

Rosenborg startet den andre omgangen best, men i likhet med den første omgangen bølget spillet frem og tilbake.

Etter 58 minutter ble Steffen Iversen spilt igjennom og kom alene med Glimt-keeper Pavel Londak. Men estlenderen trakk det lengste strået i den duellen, og reddet flott.

Ti minutter senere ropte Lerkendal-publikummet på straffe etter det de mener var en hands på en Glimt-spiller innenfor 16-meteren, men dommer Espen Berntsen vinket spillet videre.

Rosenborg fortsatte å jage 2-1-scoringen, men gultrøyene forsvarte seg godt. Bodø/Glimt skapte nærmest ingenting fremover på banen, men så, ti minutter før slutt, dukket plutselig Trond Olsen opp igjen. Bodø/Glimt kom på nok en kjempekontring.

Olsen-show 

Olsen lurte først Andreas Nordvik, før han fosset fremover mot Jarstein, som han enkelt rundet og satte ballen i mål. 2-1 og Bodø/Glimt hadde snudd kampen.

Men det var ikke slutt på Lerkendal. Fem minutter før slutt fikk gjestene frispark fra 30 meter. Trond Olsen fyrte av og ballen spratt forbi Jarstein og i mål. Skuddet var ikke spesielt godt eller velplasert, men en gedigen keepertabbe av vår landslagskeeper.

Overraskelseslaget stjal med seg alle tre poengene på Lerkendal, og det kan de takke hattrick-helten Trond Olsen for.

- Det er fantastisk å slå Rosenborg. Vi gikk utpå banen for å jobbe knallhardt og tette rom og dermed gjøre det vanskelig for dem. Vi visste vi måtte være effektive. RBK har ballen mye, men skaper lite. Jeg er meget fornøyd med årets sesong, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.