Trond Sollied: - Åge har et problem

Eks-Rosenborgtrener Trond Sollied mener Hareide kan få problemer som landslagssjef etter vinglinga den siste tida.

- Man må vite hva man vil som leder, sier Trond Sollied til Dagbladet.

- La meg si det sånn: Måten du vinner og taper på er veldig viktig. Måten du tar en jobb på er uhyre viktig. Når Rune sier han har vingla for mye og ikke vet hva han vil er ikke det bra. Som leder skal man ta beslutninger, og da må man vite hva man vil. Det må han gjøre som landslagstrener også, sier Brugge-treneren som ble forespeilet jobben som Nils Johan Sembs arvtaker, men før Åge Hareides navn kom på banen. Sollied stilte da krav om at Brugge-jobben og landslagstrener kunne kombineres. Det var ikke aktuelt for forbundet.

Vær ærlig

- Jeg kjenner Åge litte grann, og jeg må si at dette var veldig overraskende. Vil du bli landslagstrener må du bare si det, og så få til en løsning med Rosenborg. Kjenner jeg Rosenborg rett er det i hvert fall ikke vanskelig å prate med dem, fortsetter han.

- Åge har et stort problem, og det er at han har vært tydelig på at han vil bli i Rosenborg. Nå vet man ikke hva han vil. Det er ikke bra for en leder. Men det er bare min mening, avslutter Sollied.

Mislikt

- Sånn som jeg oppfatter det, kan jeg ikke skjønne noe annet enn at Åge sier opp jobben i Rosenborg i morgen og blir ny landslagssjef, sier Mini Jakobsen til Dagbladet.

Mini mener det er positivt for Norge at mannen hele Norge ønsker som ny landslagssjef nå ser ut til å bli det. Norge minus Trøndelag, da.

- Det er måten det har skjedd på som er håpløs, med all vinglinga. Han hadde nok håpet på en god avskjed etter en kjempesesong i Rosenborg med the double og tredje runde i UEFA-cupen. Blant supporterne i Trondheim får han ikke det etter sånn vingling, sier Mini.

Skjønner Bratseth

Rosenborgveteran Bent Skammelsrud synes Bratseth brukte sterke ord da han kalte Hareide uspiselig, men samtidig skjønner han RBK-direktøren.

- Jeg skjønner ikke at han ikke kunne sagt fra med en gang når han har så lyst på den jobben. Det virker veldig uprofesjonelt med denne vinglinga. Han har jo ikke ombestemt seg i løpet av den siste uka, sier Skammelsrud.

DEN «ANDRE» KANDIDATEN: Brugge-trener Trond Sollied mener Åge Hareide har somlet for mye i sin beslutning om å ta over det norske landslaget.