Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trond Sollieds besøk i Trondheim skaper rykteflom

Mini: - Litt spesielt.

HJEM IGJEN?  Hver gang Rosenborg skal ha ny trener, blir Trond Sollieds navn trukket inn. Her fra et besøk på Lerkendal i 2007. Foto:  Thomas Rasmus Skaug
HJEM IGJEN? Hver gang Rosenborg skal ha ny trener, blir Trond Sollieds navn trukket inn. Her fra et besøk på Lerkendal i 2007. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

(Dagbladet): Trond Sollied (55) besøker Trondheim denne helga. Han har vært til stede når Rosenborg har trent, og nå raser spekulasjonene:

Er trenerveteranen på vei til klubben?

Rosenborg jakter på en permanent erstatter for Per Joar Hansen, som fikk sparken i sommer. Midlertidig trener Kåre Ingebrigtsen har gjort sine saker bra, og flere har tippet at han får fortsette.

Men helgas Sollied-besøk kan tyde på at han får konkurranse.

- Litt spesielt - Ja, jeg har hørt snakk om at han er her, sier Rosenborg-kjenner og TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til Dagbladet.

Helt uproblematisk synes han ikke at besøket er:

- Det er litt spesielt at han kommer og kikker på treninga. Det er kanskje ikke den beste måten å gjøre det på, midt i forberedelsene til en sølvkamp, påpeker Mini.

Rosenborg tar imot Strømsgodset i kveld. Med tre poeng - og Odd-tap i Molde - sikrer trønderne seg 2.-plassen.

Mini vil ikke spekulere i hvorfor Sollied er i Trondheim.

- Jeg har ikke sett ham på en stund, så jeg har ingen anelse. Hvis Rosenborg skulle snakke med ham, ville det vært lettere å dra til Belgia, enn å gjøre det i løpet av en helg hvor det er kamp.

Mini fortsetter:

- Hva vet jeg: Kanskje har de planer om å presentere ham etter kampen. Men forhåpentligvis er han her bare som turist.

Styreleder Ivar Koteng sier følgende til Dagbladet:

- Jeg snakket med ham (Sollied) på trening. Utover dette vil jeg ikke si noe mer.

- Når er en ny Rosenborg-trener klar?

- I løpet av 14 dagers tid.

God CV Trond Sollied trente Rosenborg i 1998. Siden har han vært innom en rekke klubber, blant annet Club Brugge, Olympiakos og Heerenveen.

Han trente tyrkiske Elazigspor i fjor, men står nå uten jobb.

I Trondheim har det tilsynelatende vært en herskende oppfatning i mange år at Sollied er den nest beste løsningen i Rosenborg etter Nils Arne Eggen.

- Det er ingen tvil om at Trond er en god trener. Det viser CV-en, og han kjenner Rosenborg. Men for meg blir det litt spesielt hvis Kåre ikke får jobben med tanke på det han har levert, sier Mini.

Spent Nielsen Motstander Strømsgodset blir en god referanse på hvor Rosenborg står, før styret lander en ny trener. Godset-trener David Nielsen gleder seg i alle fall til kampen.

- Vi ønsker å måle oss mot de beste. Rosenborg er et av de beste lagene, og de har også noe å spille for, sier Nielsen til Dagbladet.

- Hvordan synes du Rosenborg framstår under Kåre Ingebrigtsen?

- De har hatt en fin opptur i høst. De har fått tilbake lagånden og samholdet, og det er grunnleggende for å lykkes.

- Hva tenker du om at Morten Gamst Pedersen - den største stjerna på papiret - sliter med spilletid?

- Det overrasker meg. Jeg var helt sikker på at han skulle være en viktig brikke. Jeg håper han ikke spiller nå heller. Dødballkraften ga oss store problemer sist, sier David Nielsen.

Kampstart: Klokka 18.00

MIDLERTDIG TRENERDUO:  Kåre Ingebrigtsen (t.v.) og Erik Hoftun. Foto: Ole Morten Melgård
MIDLERTDIG TRENERDUO: Kåre Ingebrigtsen (t.v.) og Erik Hoftun. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media