Trønder med store ambisjoner i tigerstaden

Leangen-champion Jomar Blekkan laster opp egentrente Slått Eld og tar turen fra Trondheim til Bjerke for å vinne V65-6 onsdag.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne på hest!

I tillegg kusker han Høibydrona og Lannem Jerven i henholdsvis V65-2 og V65-4. Kanskje kan det være smart å spandere en strek på bongen for alle Blekkans oppsitt. Lannem Jerven er god nok til å utfordre storfavoritt Zevs, mens Høibydrona bare blir bedre og bedre.

- Ja, jeg kommer til Bjerke for å vinne med Slått Eld. Hesten har flott form. Jeg vet ikke om vi kan forsvare sporet, men hesten går godt bakfra også. Jeg har store seiersambisjoner, det må jeg innrømme, sier den trivelige trønderen til dagbladet.no.

Få, om noen, kusker kaldblodshester bedre enn mannen med bart og høy tommeføring.

- Kan Lannem Jerven stikke kjepper i hjulene for favoritten Zevs i V65-4?

- Det blir hardt å slå Zevs i den formen han har vist seg, men vi skal i alle fall kjempe like bak. Min hest har vist stigende form, sier Blekkan som varmet opp med tre triumfer under lunsjtravet på hjemmebanen Leangen tirsdag.

- Høibydrona (V65-2) travet et godt løp i seiersløpet sist. Hun møter bedre hester denne gang. Er formen på plass, er en plass blant de tre innen rekkevidde. Hun blir bare bedre og bedre, og jeg blir ikke overrasket om hun skulle gå helt til topps, sier Jomar Blekkan.

Ingen klink vinner

BARTEN I VÆRET. Jomar Blekkan i kjent stil kjører favoritten Slått Eld i V65-avslutningen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BARTEN I VÆRET. Jomar Blekkan i kjent stil kjører favoritten Slått Eld i V65-avslutningen. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Zevs blir enorm favoritt og kan ta sin fjerde strake seier. Asbjørn Mehla er som vanlig fast makker i vogna. På 29 starter har Zevs vunnet i 16 av dem.

- Er Zevs en klink vinner, Asbjørn Mehla?

- Nei, jeg vil vel ikke si det. Klart, han kan vinne. Men han har en del kjappe hester rundt seg på alle kanter her. Han skal selvfølgelig vurderes tidlig på bongen. Det er en fordel å komme foran, men hesten går også godt bakfra. Vi får jo se hvor vi havner, men Zevs er uansett min klare vinnersjanse for dagen, medgir kusk Asbjørn Mehla.

Asbjørn Mehlas vurdering av sine oppsitt:

- Både Grace Augustinu (V65-1) og Skuggfaks (V65-2) er det en premie som gjelder for. Schack Brodde (V65-3) står fint til og jeg vet han er startrask. Boggy Guy (V65-5) blir et nytt bekjentskap. Birk Mollyn (V65-6) må være glad for en premie, mener Mehla.