Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trønderdepp: Rosenborg var seriemestere i 60 minutter på Åråsen

Slo erkerivalen til ingen nytte.

• Lillestrøm-Rosenborg 0-3 (0-2)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Rosenborg var helt avhengig av hjelp fra Haugesund i Drammen om de skulle ha noen form for mulighet til å ta gullet i kveld. I tillegg måtte de gjøre jobben selv.

Allerede før første omgang var 20 minutter gammel hadde John Chibuike og Mike Jensen gitt vertene en 0-2-ledelse, men etterhvert som meldingene begynte å tikke inn fra Drammen etter pause, gikk lufta litt ut av trønderne. Chibuike la på til tre litt senere, men det var noe halvhjertet over det hele.

TIL INGEN NYTTE: Sjelden har vel Alexander Søderlund vært lengre nede etter å ha vunnet. Rosenborg gjorde jobben på Åråsen i kveld, men det hjalp fint lite da Strømsgodset valset over Haugesund i Drammen. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet
TIL INGEN NYTTE: Sjelden har vel Alexander Søderlund vært lengre nede etter å ha vunnet. Rosenborg gjorde jobben på Åråsen i kveld, men det hjalp fint lite da Strømsgodset valset over Haugesund i Drammen. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet Vis mer

Dermed ble det sølv til Trondheim denne sesongen, men en trøst kan være cupfinalen mot Molde om to uker. Alt håp om gull denne sesongen er ennå ikke ute.

Rett ut av blokka Det ble ikke spart på noe innledningsvis. Allerede før fem minutter var spilt hadde både hjemmelagets Moryke Fofana, og gjestenes John Chibuike kommet til avslutning, uten at det ble noe mer enn halvfarligheter.

Men Chibuike hadde mer på lager. Etter at LSK-kaptein Frode Kippe vartet opp med en dårlig klarering, takket og bukket gjestenes nummer 10 for muligheten og klinket til på halvspretten. Arnold Origi i Lillestrøm-målet var sjanseløs - 0-1.

Det bølget frem og tilbake innledningsvis på Åråsen, og etter en snaut kvarter var det like før vertene utlignet. Thorstein Helstad, som enkelte vil si er «født alene med keeper», kom igjennom, men Daniel Ørlund i Rosenborg-målet var våkent ute og fikk avverget.

TIDLIG LEDELSE: John Chibuike sendte gjestene i ledelsen med et godt skudd tidlig i den første omgangen. Men når Strømsgodset til slutt gjorde jobben i Drammen, var det hele til ingen nytte. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet
TIDLIG LEDELSE: John Chibuike sendte gjestene i ledelsen med et godt skudd tidlig i den første omgangen. Men når Strømsgodset til slutt gjorde jobben i Drammen, var det hele til ingen nytte. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet Vis mer

Men igjen var det Rosenborg som skulle vise at de var giftigst. Først kom Alexander Søderlund alene igjennom, men da Origi gikk i klinsj med RBK-spissen fikk han seg en skikkelig smell og ble liggende. Det ble dermed en enkel jobb for Jensen som kunne trille ballen i åpent mål til 0-2.

Thorstein Helstad hadde en god mulighet til å redusere like før pause, men headingen fra kloss hold gikk over. Dermed gikk lagene i garderoben med 0-2.

Til ingen nytte Det ble ikke en like sjanserik affære etter hvilen, og det mest begivenhetsrike de første ti minuttene var spontanjubelen fra hjemmeseksjonen da speaker opplyste om at Strømsgodset hadde tatt ledelsen i Drammen.

Etter dette gikk lufte litt ut av gjestene, og i stedet for å fortsette å kjøre fremover som før hvilen, sa de seg fornøyd med å trille ball. Lillestrøm kom sakte men sikkert mer inn i kampen, men klarte ikke å produsere de helt store mulighetene.

SKADET: Nicki Bille gikk i gresset like før hvilen, og kom aldri ut igjen etter hvilen. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet
SKADET: Nicki Bille gikk i gresset like før hvilen, og kom aldri ut igjen etter hvilen. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet Vis mer

I stedet var det Rosenborg som også kunne sette inn kampens tredje, og igjen var det Chibuike som dunket ballen inn fra omlag 16 meter. Men jubelen var ganske enkelt ikke den samme lenger.

LSK-supporterne var derimot ikke like stille. Deres egne gutter ga dem kanskje ikke så mye å juble for i kveld, men de passet på å rette en hånende pekefinger i retning de tilreisende supporterne ved enhver anledning.

Det ebbet ut i 0-3, og Rosenborg kunne etterhvert ta imot sine sølvmedaljer, men akkurat i dag skulle de nok alle sett at det var en annen valør på den.

SKADEFRYD: LSK-fansen kunne ikke juble mye for eget lags prestasjoner, men ga ettertrykkelig med lyd fra seg hver gang speaker kom med melding om scoring i Drammen. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet
SKADEFRYD: LSK-fansen kunne ikke juble mye for eget lags prestasjoner, men ga ettertrykkelig med lyd fra seg hver gang speaker kom med melding om scoring i Drammen. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet Vis mer