Trønderdommer fnyser av kritikken

Trønderen Roy Helge Olsen fnyser av kritikken fra Brann-manager Kjell Tennfjord. Han mener det er uvesentlig at han selv kommer fra Trondheim i forbindelse med kveldens cupdømming der Brann møter Rosenborg.

Kjell Tennfjord rykket i går ut og kritiserte Norges fotballforbund fordi de lar trønderen Roy Helge Olsen dømme kveldens semifinale mellom Rosenborg og Brann i Bergen.

- Jeg stiller ikke spørsmål ved Roy Helge Olsen som dommer, men kan ikke skjønne vitsen med at fotballforbundet skal velge akkurat ham. Det spilles bare to kamper i kveld, og nesten alle dommere er ledige, sier Tennfjord til Bergensavisa.

- Roy Helge Olsen har ikke bodd i Trondheim siden 1984, og har ingen tilknytning til Rosenborg, sier Reidar Bjørnestad, dommeransvarlig i Fotballforbundet.

- Reglementet sier at en dommer er nøytral så lenge han ikke representerer en av de involverte klubbene. Vi kan ikke identifisere Olsen med Trondheim så lenge han ikke har bodd der på over ti år, mener Bjørnstad.

- Typisk Tennfjord, sukker Olsen, som er forberedt på både pipekonsert og mer Tennfjord-kritikk i kveld.
- Tennfjords kritikk preller av meg som vann på gåsa. Det er alltid noe røre med Tennfjord og oss dommere, og jeg kan ikke bry meg om alt han sier, forklarer Olsen, som nå representerer Harstad.

Tipp hvem som møtes i cupfinalen på Ullevaal!