- Trøndere skal ikke oppføre seg så skammelig

Vi spurte folket på gata hva de synes om Petter Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Noen elsker ham, noen misliker ham, men de færreste er likegyldige til Petter Northug.

Dagbladet tok mandag formiddag oppstilling på en førjulstravel Karl Johans gate i Oslo for å høre hva «mannen i gata» mener om vår mest profilerte vintersportutøver.

Nesten overraskende mange hadde fått med seg helgas turbulens i La Clusaz, der en skuffet Northug ikke dukket opp da premieseremonien skulle starte.

Av personene Dagbladet snakket med var det bare én som ikke hadde noen formening om 24-åringen - og hun var til alt overmål svensk. Blant resten var dommen ganske entydig:

Northug må lære å oppføre seg.

- Det er innmari dumt hvis han spolerte seremonien fordi han var sur. De (ledelsen) sier at det var andre grunner, men jeg vet ikke om det er riktig. Jeg tror han var sur, angret seg og kom løpende. Ellers synes jeg han er en flott skiløper, sier Randi Horn Mathismoen.

- Kanskje han er en litt stor unge. Han har ikke veldig respekt for regler og sånn, mener Christine Frang.

MANNEN ALLE HAR EN MENING OM: Petter Northug er alltid seg selv - på godt og vondt. I forgrunnen Marit Bjørgen. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MANNEN ALLE HAR EN MENING OM: Petter Northug er alltid seg selv - på godt og vondt. I forgrunnen Marit Bjørgen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Mest kompromissløs var uansett panelets eldste deltaker. Ellen fra Midtre Gauldal i Sør-Trøndelag mener Northug er en dårlig ambassadør for landsdelen.

- Jeg skammer meg over hans oppførsel. Jeg er trønder, men sympatiserer ikke med den oppførselen.

- Hva må Petter gjøre for å få høyere status hos deg?

- Han bør ta lærdom av andre, og oppføre seg som folk. Jeg vil ikke at trøndere skal oppføre seg så skammelig, sier hun.

I vår uhøytidelige spørrerunde sto Northug høyest i kurs hos de yngste - men også der måtte han tåle en liten oppstrammer.

- Han er kul, og jeg liker ham godt. Særlig når han sier «barneskirenn» og sånne ting. Men jeg synes han bør passe tiden, og komme tidsnok til premieseremonien. Han bør skjerpe seg litt der, sier Didrik Skippervold (14).

• Se hva folk på Karl Johan synes om Petter Northug i videoen øverst i saken!

MÅTTE MASE: Sandra Spitz i FIS måtte hente Petter til blomsterseremoni. Her ber hun sportslig ansvarlig Vidar Løfshus se å få opp farta . Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
MÅTTE MASE: Sandra Spitz i FIS måtte hente Petter til blomsterseremoni. Her ber hun sportslig ansvarlig Vidar Løfshus se å få opp farta . Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer