Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg slo Start på Lerkendal

Trønderløse Rosenborg kjørte over Start

Et Rosenborg ribbet for trøndere i startoppstillingen stanget lenge mot Starts forsvar. Så dukket en altaværing og en bodøværing opp og sikret seieren.

SMILET: Tore Reginiussen kunne glise bredt etter å ha satt inn kampens første scoring. Seieren over Start var RBKs tredje strake trepoenger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SMILET: Tore Reginiussen kunne glise bredt etter å ha satt inn kampens første scoring. Seieren over Start var RBKs tredje strake trepoenger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
  • Rosenborg - Start 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Jonas Deumeland fikk ilddåpen mellom Start-stengene da sørlendingene gjestet Lerkendal stadion søndag kveld.

Og det ble en hektisk aften for den nyervervede tyskeren. Keeperen viste seg imidlertid som en lovende signering, og var sterkt delaktig i å holde Start inne i kampen.

Til slutt måtte imidlertid han og resten av laget gi tapt for hjemmelagets press. For tre minutter etter sidebytte steg Tore Reginiussen fra Alta til værs og stanget inn kampens første scoring. På overtid satte Anders Konradsen fra Bodø spikeren i kista med et knallhardt skudd i nettaket.

– Det er som regel alltid noen nordlendinger i Rosenborg. Det er jo veldig mange trøndere i Ranheim, så de har vel tatt de fleste. Vi har vel et OK lag likevel, sa Reginiussen til NTB etter kampen.

Se bilder fra kampen her:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Helt ny ellever

Med nye investorer og nye tanker har Start satt i gang et ambisiøst prosjekt, og de nye tankene har også involvert en rekke utskiftninger i spillertroppen.

Få har vært like aktive på overgangsmarkedet, og mot Rosenborg var det langt fra bare Deumeland som var ny. Faktisk spilte ingen av de elleve utvalgte fra start Start-spillere i fjor.

Penger kan kjøpe mye, men i denne omgang holdt det ikke til seier mot den regjerende seriemesteren.

Rosenborg startet jakten etter mål fra første spark på ballen, og det ble en kamp hvor gjestene måtte henge i tauene.

Spisskombinasjon

Første omgang var preget av flere store RBK-sjanser, og det første skremmeskuddet kom da Yann-Erik de Lanlay flikket ballen i stanga med hælen.

Vegard Hedenstad, Mike Jensen og Alexander Søderlund bidro videre med å sette Deumeland på prøve, men omgangens største sjanse kom like før pause.

Nicklas Bendtner vant en hodeduell og headet ballen til spisskollega Søderlund. Han returnerte ballen med brystkassa og dansken banket til på halvvolley. Heldigvis for Start fikk en svært parat Deumeland fikk slått ballen via stanga og ut.

- Vi mangler bare målet. Vi må bare fortsette å gjøre det vi gjør, var Kåre Ingebrigtsens budskap før sidebytte.

Reddet

Der Start stilte bare med nye spillere, sendte Rosenborg også utpå en interessant ellever fra start. Kjent som Trøndelags store lag, har RBK fostret opp en rekke toppspillere fra distriktet. Odd Iversen, Roar Strand, Harald Martin Brattbakk og oppramsingen kunne fortsatt i lang tid.

Mot Start var det imidlertid ingen trøndere i startoppstillingen til Rosenborg. Det står i sterk kontrast til trondheimsnabo Ranheim, som nesten bare spiller med trøndere i hver kamp.

Den forløsende scoringen for hjemmelaget kom da rogalendingen Birger Meling fant lagets altaværing, Tore Reginiussen. Han stanget venstrebackens corner inn til 1-0 fra bakerste stolpe.

Søndag signerte Konradsen ny kontrakt med Rosenborg, og midtbanespilleren takket for tilliten med en vakker scoring på overtid i andre omgang.

Tredjes strake

Rosenborg hadde en tøff innledning på sesongen, og sto med to poeng etter de tre første kampene. De siste serierundene har imidlertid laget framstått mer som seg selv, og etter kveldens seier er det full pot på de tre siste kampene.

Det betyr at de nå ligger på 4.-plass i Eliteserien.

Start på sin side har fått et svært brutalt møte med ligaen etter forrige sesongs opprykk. Det startet lovende med seier i første serierunde, men siden har det bare blitt tap for laget fra Kristiansand. De ligger fremdeles nederst i divisjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media