Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trønderne kritiserer utredningen

Daglig leder for VM på ski i Trondheim, Andreas Glimstad, er ikke forbauset over at Holmenkollen er foreslått som nasjonalanlegg i Kulturdepartementets utredning. Men: Han nekter å gå med på at slaget er tapt for skianleggene i Trondheim og på Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange mener at Kulturdepartementets utredning vil føre til at Holmenkollen vil bli foretrukket som nasjonalanlegg foran OL-anleggene på Lillehammer og VM-arenaene i Trondheim.

Ikke forbauset

Daglig leder i VM på ski AS, Andreas Glimstad sier til Dagbladet :på nettet at han ikke er forbauset over at utredningsgruppen har valgt Holmenkollen.

- Det hadde vi forventet. Vi synes de har strevet lenge for å finne gode unnskyldninger for å bruke Oslo som nasjonalanlegg, sier Glimstad.

Overrasket

Den daglige lederen er imidlertid overrasket over argumentasjonen til utredningsgruppen:

«Utredningsgruppen slår fast at ingen av de aktuelle anleggene fullt ut tilfredsstiller kravene det internasjonale skiforbundet FIS stiller til anlegg...»

- VM på ski i Trondheim var særdeles vellykket. På den sportslige delen var det perfekt og anleggene fungerte utmerket. Samtidig skriver de at Holmenkollen må gjennomføre adskillig større ombygginger enn både i Trondheim og på Lillehammer, sier Glimstad.

Håpløst

Han viser til at Oslo-anlegget nok må ut med 250 millioner kroner for å få to fullverdige hoppbakker og 60 millioner til en langrennstadion:

- Runden Kulturdepartementet har gått, er håpløs. Nå har de ikke sett på hva som er best egnet av anleggene i dag. Derimot har de sammenlignet det kommende Holmenkollen-anlegget med de nåværende i Trondheim og på Lillehammer. Vi er forbauset over argumentasjonen, sukker Glimstad.

Avgjøres i februar

Innstillingen fra Kulturdepartementet er sendt til høring i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite. Høringsfristen er satt til 6. februar og Kulturdepartementet skal deretter avgjøre saken. Glimstad ønsker det imidlertid annerledes:

- Vi vil ha saken inn i Stortinget. Kulturdepartementet har tydelig bestemt seg for at de vil ha ett nasjonalanlegg på ski, og at dette skal ligge i Oslo, forteller den daglige lederen.

Dagbladet :på nettet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!