Trønderne kritiserer utredningen

Daglig leder for VM på ski i Trondheim, Andreas Glimstad, er ikke forbauset over at Holmenkollen er foreslått som nasjonalanlegg i Kulturdepartementets utredning. Men: Han nekter å gå med på at slaget er tapt for skianleggene i Trondheim og på Lillehammer.

Mange mener at Kulturdepartementets utredning vil føre til at Holmenkollen vil bli foretrukket som nasjonalanlegg foran OL-anleggene på Lillehammer og VM-arenaene i Trondheim.

Ikke forbauset

Daglig leder i VM på ski AS, Andreas Glimstad sier til Dagbladet :på nettet at han ikke er forbauset over at utredningsgruppen har valgt Holmenkollen.

- Det hadde vi forventet. Vi synes de har strevet lenge for å finne gode unnskyldninger for å bruke Oslo som nasjonalanlegg, sier Glimstad.

Overrasket

Den daglige lederen er imidlertid overrasket over argumentasjonen til utredningsgruppen:

«Utredningsgruppen slår fast at ingen av de aktuelle anleggene fullt ut tilfredsstiller kravene det internasjonale skiforbundet FIS stiller til anlegg...»

- VM på ski i Trondheim var særdeles vellykket. På den sportslige delen var det perfekt og anleggene fungerte utmerket. Samtidig skriver de at Holmenkollen må gjennomføre adskillig større ombygginger enn både i Trondheim og på Lillehammer, sier Glimstad.

Håpløst

Han viser til at Oslo-anlegget nok må ut med 250 millioner kroner for å få to fullverdige hoppbakker og 60 millioner til en langrennstadion:

- Runden Kulturdepartementet har gått, er håpløs. Nå har de ikke sett på hva som er best egnet av anleggene i dag. Derimot har de sammenlignet det kommende Holmenkollen-anlegget med de nåværende i Trondheim og på Lillehammer. Vi er forbauset over argumentasjonen, sukker Glimstad.

Avgjøres i februar

Innstillingen fra Kulturdepartementet er sendt til høring i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite. Høringsfristen er satt til 6. februar og Kulturdepartementet skal deretter avgjøre saken. Glimstad ønsker det imidlertid annerledes:

- Vi vil ha saken inn i Stortinget. Kulturdepartementet har tydelig bestemt seg for at de vil ha ett nasjonalanlegg på ski, og at dette skal ligge i Oslo, forteller den daglige lederen.

Dagbladet :på nettet følger saken.