GODE: Rosenborgspillerne kunne juble etter en meget godt gjennomført kamp mot Vålerenga.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GODE: Rosenborgspillerne kunne juble etter en meget godt gjennomført kamp mot Vålerenga. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg knuste Vålerenga

Trønderne tilbake på vinnersporet: - Ikke sett Rosenborg så gode

Rosenborg leverte en av sesongens beste kamper da de enkelt slo Vålerenga 3-0.

  • Rosenborg - Vålerenga 3-0 (2-0)

Etter tap mot Tromsø og Brann i påfølgende kamper slo Rosenborg knallhardt tilbake etter den korte VM-pausen i Eliteserien.

Scoringer fra Anders Konradsen, Pål André Helland og Nicklas Bendtner sørget for 3-0-seier mot Vålerenga.

Rosenborg gjorde en av sesongens beste omganger fra start i oppgjøret mot Vålerenga. Trønderne scoret to i omgangen, og kunne fort ha scoret langt flere.

- Jeg har ikke sett Rosenborg så gode på Lerkendal i år, kanskje med unntak av kampen mot Molde, konstaterte ekspertkommentator Bengt Eriksen hos MAX.

Kåre Ingebrigtsen var strålende fornøyd med det laget presterte før pause.

- Jeg fikk i veldig stor grad svarene jeg håpet på. Vi viste at vi har godt tempo, bra fart i ballen, masse gode bevegelser og stor vilje til å være med og skape målsjanser, sa Ingebrigtsen til MAX.

- Vi har funnet formen og så får vi jobbe etter den. Så skal vi stabilisere oss og være på et langt høyere nivå enn vi har vært på i år, lovet Ingebrigtsen.

Nye skader

Rosenborg har allerede flere spillere på skadelista og med Europaspill i siktet passet det dårlig for trønderne at både Helland og Konradsen forsvant av banen med potensielle skader.

Rosenborg avsluttet oppgjøret med Alexander Søderlund som midtbaneanker, et tydelig tegn på at skadene setter sitt preg på Rosenborg-troppen.

SKADET: Anders Konradsen leverte strålende som indreløper, men hinket av banen med skade. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SKADET: Anders Konradsen leverte strålende som indreløper, men hinket av banen med skade. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Helland har kanskje trent litt hardt så han stivnet på baksiden. Han er klar til trening i morgen. Konradsen fikk seg en smell og Vegard (Eggen Hedenstad journ.anm.) har en litt uggen ankel, men alle er klare til neste kamp, sier Ingebrigtsen.

Posisjonsbytte betalte seg

Kåre Ingebrigtsen gjorde et taktisk valg før kampen for å endre dynamikken i Rosenborg-laget fra tidligere i sesongen. Rosenborg-treneren har brukt Anders Konradsen som anker og Anders Trondsen som indreløper siden sistnevnte kom fra Sarpsborg i fjor sommer.

Mot Vålerenga byttet de to posisjon. Det bar umiddelbart frukter for Rosenborg, som angrep med større intensitet og evne.

- Vi har maset og jobbet med å få indreløperne i boks. Konradsen er veldig ivrig på det og Mike Jensen ble mer ivrig i dag, det hjelper oss stort, sier Ingebrigtsen til MAX etter kampen.

Anders Konradsen er en enda større måltrussel og en bedre fotballspiller når han får friheten og bruke løpskraften sin som indreløper og her fikk han vist seg ordentlig fram. Bodøværingen scoret kampens første etter et flott angrep.

Nicklas Bendtner tok ned ballen fint og spilte i rom til en Konradsen på medløp. Med sitt første touch slo Konradsen tunnel på en Vålerenga-forsvarer og med den andre dunket han ballen kontant i mål.

Scoret og skadet

Rosenborg ga seg ikke og kom i bølge etter bølge i angrep. Bendtner var i tydelig spillehumør og det samme gjaldt en glattbarbert Pål André Helland på høyrekant.

Etter en kort frisparkvariant ute på høyresiden dro Helland seg innover i banen og fyrte av fra nærmere 25 meter. Skuddet gikk via foten til Daniel Fredheim Holm og satte Adam Larsen Kwarasey ut av spill.

Dermed var Rosenborgs ledelse doblet. Det var langt fra ufortjent ut fra spill og sjanser, det var nærmest bare et lag på banen den første halvtimen.

Det store skåret i gleden for Rosenborg var at Helland på ny fikk en føling med strekk på baksiden av låret. Kantspilleren tok ingen sjanser og jogget av banen etter bare 35 minutters spill.

God Bendtner

Nicklas Bendtner varslet at man skulle få se en ny utgave av spilleren etter at han ble vraket fra den danske landslagstroppen til VM. Den lovnaden holdt ham mot Vålerenga.

Bendtner kom til sjanse etter sjanse og det var marginer som gjorde at Rosenborg-spissen ikke hadde flere mål etter å ha kommet til flere store muligheter. Åtte minutter ut i andre omgang fikk han betalt for innsatsen da han satte inn Rosenborgs tredje mål på et straffespark.

Straffen var av det billige slaget, Amin Nouri var uheldig da han var borti Anders Trondsen som kom i stor fart inn i feltet.

Målet var uansett prikken over i-en for en meget god Bendtner-opptreden.

- Det virker som om VM-utelatelsen har gjort ham godt og at han har klart å finne motivasjon i den, sa Eriksen hos MAX.

Da Anders Konradsen også måtte ut med skade kom den unge bosniske stopperen Besim Serbecic inn og Rosenborg la om til fem mann bak med Søderlund dypest på midtbanen.

Vålerenga og særlig innbytter Ejuke skapte farligheter for trønderne var livlige, men klarte ikke å finne veien forbi André Hansen.