Trøndersk fristelse

TROMSØ (Dagbladet): - Om Rosenborg byr 15 millioner, bør TIL la meg gå, sier Rune Lange (22). I går lot han seg seg friste av ekte trønderske jordbær.

- Absolutt godkjent, mener Rune om råvarene fra Midt-Norge.

Men trønderne har mer enn friske jordbær å by på. I dag kommer de nordover for å lokke Lange med spissplass på Nordens suverent beste klubblag.

Dagens kamp - mot nettopp RBK - kan bli hans siste i TIL-trøya. Mandag skal klubbene forhandle om overgang. I Tromsø.

- Jeg mener TIL bør si seg fornøyde dersom RBK tilbyr 15 millioner pluss en god avtale ved videresalg. Men jeg er redd det hele strander på TILs prisforlangende. Jeg synes de priser meg alt for høyt. Det beklager jeg, sier Lange.

Eggen-respekt

For Rune Lange avviser slett ikke å aksle Rosenborg-trøya. Fordi:

  • Han føler seg moden for større sportslige utfordringer. Det frister å spille for en norsk klubb i Mesterligaen.
  • Han har veldig sans for RBKs fotballfilosofi - og stor respekt for Nils Arne Eggen som menneske og trener.
  • Han vet - og er smigret over - at han hele tida har vært RBKs førstevalg som Rushfeldt-erstatter. Det har han RBK-direktør Bratseths ord på.
  • Hittil har han spilt 49 eliteseriekamper og lagd 34 mål. Han synes likevel han trenger mer erfaring i tippeligaen før turen går til utlandet. Da kan RBK være den riktige klubben.
  • TIL betalte 700000 for ham i 1997. En fortjeneste på 15 millioner på to år synes han må være mer enn nok for TIL.

Synd på Carew

- Jeg har også fått inntrykk av at det var TIL-ledelsen som - etter at Carew-handelen gikk i vasken - tok kontakt med RBK. Det er jo ikke særlig gøy å spille for en klubb som ser ut til å ville selge meg.

Den siste uka har Rune Lange syntes oppriktig synd på U-21-kompisen John Carew.

Lange mener det blir for galt når VIF valgte å gi blaffen i Johns egne ønsker. Av og til føler også Lange seg som en brikke i et stort pengespill, der alle andre enn han sjøl forlanger å få siste ordet:

- Jeg begriper ikke hvordan TIL kan kreve 30- 40 millioner for meg. I ettertid ser jeg at det hadde vært en fordel for meg å ha en annen type kontrakt. Der skulle det stått at TIL måtte selge meg for en langt lavere sum dersom jeg sjøl ønsket det, sier Rune.

Trives i Tromsø

Innerst inne hevder 22-åringen å være en jordnær og hjemmekjær fyr som har et avslappet forhold til hele overgangs-sirkuset. Han ikke på død og liv forlate Tromsø:

- For jeg har det trygt og godt her. Jeg har venner og familie i byen, vi er en veldig sammensveisa spillergjeng i TIL. Derfor er det ingen nedtur om jeg blir, sier Rune.

Men i Tromsø-gatene er folk rause og ser det ikke som et svik om spiss-juvelen reiser til Trondheim. For alle vet at gutten er en steike dyktig idrettsmann - som gjerne vil bruke sine ferdigheter på større baner enn Melløs og Voldsløkka. Akkurat som Sigurd Rushfeldt i 1996.

Derimot stusser mange over at RBK nå fraviker sine såkalte prinsipper og henter de beste spillerne fra konkurrenter, midt i sesongen.

- Jeg ser ikke noe galt i det. RBK er norsk fotballs flaggskip og konkurrerer på høyt nivå. Da må de erstatte toppspillere med like gode eller enda bedre spillere.

Har smerter

- I Tromsø sies det at tidspunket for å banke RBK er riktig nå som toppscorer Rushfeldt er borte?

- Vel, det hadde nå vært enda bedre om Runar Berg også var borte. Han er drivende god!

Sjøl sliter Rune Lange med småskader foran dagens match. En hoftestrekk og en ankelskade plager ham.

- Jeg kan ikke huske sist jeg spilte uten smerter, nå frykter jeg betennelse i akillesen.

- Så RBK kan komme til å handle inn en skadd spiller?

- Nei, nei. Skadene er ikke alvorlige og lar seg lett lege med hvile og behandling, understreker Rune Lange.