Trønderterror senket Tyskland

Si Tyskland, og Vigdis Hårsaker (22) tenner så det synger. Hun reddet Norge i dagens VM-kamp.

Etter 31-30-seieren venter nå et håndballdrama mot Ungarn onsdag.

I slutten av oktober herjet Hårsaker vilt med tyskerne i en turnering i Danmark. Hun sto for 11 spillemål i 29-29-kampen. Tirsdag lurte hun de samme spillerne opp i stry igjen med like mange fulltreffere (fire straffer).

11 sekunder før slutt laget hun seiersmålet - via keeper og inn. Norge haltet og slet mot slutten. Da sto Kristine Lunde fram og skjøt inn fem mål, men det var Hårsaker som traff da sekundene tikket unna og Norge måtte ha mål.

- Jeg følte jeg måtte skyte. Det var så lite tid igjen, og dommerne sto med armen i været og skulle blåse av for passivt spill. Jeg lempet bare ballen inn, og så gikk den i mål. Det er utrolig, fantastisk, deilig, strålte Hårsaker etterpå.

- Hadde det ikke gått, så hadde det ikke gått, men jeg måtte bare prøve.

Da hun ble matchvinner, hadde hun en dårlig periode bak seg. Hun var veldig god i 1. omgang og begynnelsen av 2. omgang, men så fikk hun problemer og bommet flere ganger. Hun ble satt på benken, men kom inn mot slutten og klarte å få til det avgjørende skuddet.

Utrolig moral

- Det er en utrolig moral i laget som gjorde at vi greide å vinne, og denne seieren er helt avgjørende med tanke på det som skjer videre. Det handler om finalesjanser og OL og alt, sa Hårsaker og bare ristet på hodet.

Tyskland fikk til et panikkangrep etter Norges siste mål. Det endte med frikast med to sekunder igjen, men skuddet gikk i den norske muren, og dermed kunne feiringen starte.

Før pause var det Hårsaker som holdt Norge inne i kampen med åtte mål. Hennes bidrag var helt avgjørende for at Norge i det hele tatt hang med til pause. En tidlig skade på kaptein Gro Hammerseng (fire minutter) og svært dårlig forsvarsspill ga tyskerne sjansen til å henge med. Det sto 18-18 etter 1. omgangen.

Den norske defensiven satte seg langt bedre de siste 30 minuttene. Da kom også Heidi Tjugum inn for Cecilie Leganger (33 i redningsprosent i 1. omgang). Nordstrand-keeperen fikk bedre hjelp av forsvaret og var meget god igjen.

Gjenganger

Norge - Ungarn har vært en spennende gjenganger siden Marit Breivik ble trener i 1994. Dette er resultatene før onsdagens kamp (Norge nevnt først):

EM-94: 24-19 (bronsekamp)

VM-95: 24-25 (semifinale)

OL-96: 18-20 (bronsekamp)

EM-98: 28-14

VM-99: 24-21

OL-00: 23-28 (semifinale)

EM-02: 24-23

Ungarns storstjerne Bojana Radulovics er tilbake etter fødsel, bedre enn noen gang. Hun bidrar nå også med innbitt forsvarsspill!

Mer trøblete har VM vært for legenden Agnes Farkas. Lagets hovedsponsor, et legemiddelfirma, bygde en ishockeyarena i Budapest. Der ville firmaet at Ungarn skulle ha sin siste VM-test.

Problemet var at temperaturen der inne bare var 10-11 grader. Flere ungarske spillere ble forkjølet. Verst gikk det ut over Farkas som fikk høy feber, øreverk og muskelsmerter i halvannen uke.

Svakt av Slovenia

For øvrig viste tirsdagen at Slovenia ikke er noen trussel mot en norsk seier når lagene møtes torsdag.

Slovenerne kastet bort ballen i ett sett mot Ukraina (25-26-tap i en kamp proppfull av tekniske feil), og avslørte seg for lett mot de beste.

Bare en solid norsk undervurdering kan ødelegge mot Slovenia.

(NTB)