Trondheim eneste søker til ski-VM 2025

Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet FIS.

Trondheim søker ski-VM i 2025 som eneste søker. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet FIS. Søknadsfristen gikk ut 1. mai. Her ved Skipresident Erik Røste. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Trondheim søker ski-VM i 2025 som eneste søker. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet FIS. Søknadsfristen gikk ut 1. mai. Her ved Skipresident Erik Røste. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Trondheim søker ski-VM i 2025 som eneste søker. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet FIS. Søknadsfristen gikk ut 1. mai.

Trondheim, som arrangerte ski-VM i 1997, søkte også mesterskapene i 2021 og 2023, men tapte kampen mot Oberstdorf og Planica.

Den formelle avgjørelsen faller i forbindelse med FIS-kongressen i Thailand i slutten av mai 2020.

- Da er det klart at Trondheim er eneste søker til ski-VM 2025. Dette er et bevis på at den internasjonale skifamilien er enige om at det er Norge og Trondheim som skal arrangere VM dette året. Nå skal Norges Skiforbund sammen med Trondheim Kommune og skisporten i Trøndelag levere en god søknad som oppfyller de kriteriene som FIS stiller til en VM-arrangør. Tildelingen skjer formelt under kongressen neste år, men vi kan allerede nå glede oss til en skikkelig trøndersk folkefest i 2025, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding.

FIS har også mottatt tre søknader til alpin-VM 2025. Dette er sveitsiske Crans Montana, tyske Garmisch-Partenkirchen og østerrikske Saalbach. Russiske Krasnoyarsk er eneste søker til freestyle, snowboard og freeski-VM 2024, mens tsjekkiske Harrachov er det samme i skiflyging.

Avgjørelsen faller i forbindelse med FIS-kongressen i Thailand i slutten av mai 2020.

- FIS er svært fornøyde med å se den store interessen for våre flaggskip-arrangementer. Samtlige kandidater har potensial og erfaring til å levere mesterskap av ypperste kvalitet, og vi forventer at VM-søknadene for 2025 vil være svært mangfoldige, sier FIS-president Gian Franco Kasper.