VM-ARENA IGJEN? Trondheim har sendt søknaden om ski-VM i 2021. Fristen var i dag. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
VM-ARENA IGJEN? Trondheim har sendt søknaden om ski-VM i 2021. Fristen var i dag. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Trondheim er et hakk nærmere ski-VM - søknaden er sendt

Vil ha VM i 2021.

(Dagbladet): Trondheim kommune og Norges Skiforbund er et hakk nærmere å få arrangere VM på ski i 2021.

Denne uka ble nemlig søknaden sendt til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding i formiddag.

Søknaden - undertegnet av skipresident Erik Røste, trondheimsordfører Rita Ottervik og generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund - er i praksis en søknad om å bli kandidat til ski-VM. Fristen var 1. mai.

Før 1. september skal VM-kandidatene levere en fyldigere søknad, hvor 20 emneområder skal besvares.

Fem ganger tidligere Ski-Norge håper å arrangere VM for sjette gang i 2021. Tidligere har det vært verdensmesterskap fire ganger i Oslo (1930, 1966, 1982 og 2011) og én gang i Trondheim (1997).

- Dette er et fantastisk mål for oss. Folk i Trondheim snakker fortsatt om folkefesten i 1997. Det var en stor opplevelse for hele regionen, ordfører Rita Ottervik.

Ottervik gleder seg til både arrangementet og til arbeidet med å ruste opp Granåsen til helårsanlegg for bredde og topp.

I 2021 arrangeres ski-VM for 42. gang. Det er allerede bestemt at VM i 2017 og 2019 blir i henholdsvis Lahti i Finland og Seefeld i Østerrike.

Etter søknadsfristens utløp 1. mai blir det kjent hvilke andre søkere som har meldt interesse for 2021-mesterskapet.

Oberstdorf i Tyskland og Planica i Slovenia ventes å bli Norges fremste konkurrenter. Planica søkte også om å bli arrangør av VM 2017 og 2019 og Oberstdorf søker nå for femte gang på rad.

Spent Hetland Guri Hetland, som leder arbeidet med Norges VM-søknad, er spent foran de nestene stegene i prosessen.

- I begynnelsen av oktober skal vi presentere søknaden for en ekspertgruppe i FIS, og på FIS sitt høstmøte i Zürich 31. oktober, får vi vite om Trondheim aksepteres som kandidat, forteller Hetland.

Søknadsavgiften på 150.000 sveitsiske franc er allerede betalt.