IKKE PÅ HJEMMEBANE: Petter Northug og de norske langrennsløperne får ikke ski-VM på hjemmebane i 2021. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
IKKE PÅ HJEMMEBANE: Petter Northug og de norske langrennsløperne får ikke ski-VM på hjemmebane i 2021. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Trondheim får ikke ski-VM i 2021

Tapte på målstreken mot Oberstdorf.

CANCUN/NEW YORK (Dagbladet): Det internasjonale skiforbundet (FIS) skulle på kongressen i Cancun i Mexico i natt avgjøre hvor ski-VM i 2021 skal arrangeres. Det sto mellom Planica, Trondheim og Oberstdorf.

Valget falt på Oberstdorf, og Trondheim nådde dessverre ikke opp.

Oberstdorf var på forhånd storfavoritt, og har søkt fem ganger tidligere. Dette er en mulighet for et løft for tysk langrenn.

-Søker til vi får det

- Vi søker helt til vi får det. Dette var som ventet. Det er helt i orden, og vi er godt fornøyd med vår egen kampanje og måten vi har fått vist fram Trondheim på, sier skipresident Erik Røste til Dagbladet.

Også Trondheim-ordfører Rita Ottervik tar beslutningen med fatning.

- Vi begynner å jobbe i morgen for å få VM i 2023, sier hun til Dagbladet.

Neste mulighet for Norge er avstemningen om hvor ski-VM skal holdes i 2023. Det skjer på neste kongress i Hellas 17. mai 2018.

Det er de 16 medlemmene i FIS-rådet samt presidenten som avgjør hvor VM skal arrangeres. Avstemningen er hemmelig.

Avstemningen i år ga elleve stemmer til Oberstdorf, fire stemmer til Trondheim og to stemmer til Planica.

Overbevist

Den ferske norske landslagstreneren i langrenn, Tor-Arne Hetland, gjorde det på forhånd klart for Dagbladet at han var overbevist om at Norge skulle få VM.

- Vi må jo sørge for å vise fram det beste sporten har å tilby. Jeg er sikker på at både Planica og Oberstdorf kan arrangere gode mesterskap, men det blir ingenting i forhold til den folkefesten vi kommer til å ha i Trondheim, sier han.

Hetland er dessuten gift med Guri Hetland som er sjef for Trondheims VM-prosjekt i 2021.