Trondheim får tøff konkurranse om Ski-VM

Oberstdorf og Planica melder seg på.

FÅR KAMP OM VM PÅ HJEMMEBANE: Hvis Petter Northug vil, kan han få mulighet til å gå VM i Trondheim i 2021. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
FÅR KAMP OM VM PÅ HJEMMEBANE: Hvis Petter Northug vil, kan han få mulighet til å gå VM i Trondheim i 2021. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

Trondheim får konkurranse fra vintersportsstedene Oberstdorf og Planica om å arrangere ski-VM nordiske grener i 2021. Det ble bekreftet på FIS' høstmøte i Sveits lørdag.

Trondheim har tidligere hatt ski-VM i 1997, mens tyske Oberstdorf, mest kjent for å ha åpningsrennet i hoppuka, har stått som VM-arrangør to ganger (1987 og 2005).

Slovenske Planica har aldri tidligere arrangert et ski-VM i nordiske grener, men skistedet i nærheten av Kranjska Gora har arrangert VM i skiflyging en rekke ganger.

Ellers ble det klart at eneste søker for skiflygings-VM i 2020 er Planica, mens eneste søker til alpin-VM i 2021 er Cortina d'Ampezzo i Italia.

Hvem som får disse mesterskapene avgjøres på FIS' 50. kongress i Cancún, Mexico fra 5.-11. juni neste år. Avgjørelsene skal tas 9. juni.

(©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram