Trondheim Ishockey ned i 2. divisjon

Fikk ikke fornyet klubblisens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trondheim Ishockey fikk ikke fornyet klubblisens. Dermed blir ikke TIK å finne i de to øverste divisjonene i norsk ishockey neste sesong.

«Trondheim Ishockeyklubb har ikke tilfredsstilt kravene for klubblisens for sesongen 2006-07. Dette gjelder både i UPC-ligaen og 1. divisjon,» melder hockeyforbundet.

Etter at styret i Norges Ishockeyforbund torsdag forkastet anken til Trondheims-klubben, må TIK nærmest starte helt på nytt – i 2. divisjon.

Økonomisk rot

– Det er fryktelig synd for norsk hockey. Vi har behov for å ha med de store byene i toppen. Jeg håper de kan bite tennene sammen og komme tilbake der de hører hjemme. Sparta er et eksempel på et lag som har klart nettopp dette, sier president Bjørn Ruud i Norges ishockeyforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han vil ikke utdype i detaljer hva som var utslagsgivende, men legger ikke skjul på at det økonomiske ligger til grunn.

– Vi har behandlet saken på nytt i styret. De har hatt en tøff jobb å gjøre der oppe, og vi ba dem komme med løsninger. Det er ingen hemmelighet at klubben er i fryktelig ubalanse økonomisk, men det er flere ting i klubblisensreglementet som ikke er blitt tilstrekkelig dokumentert, sier Ruud.

Nye spillere

<strong><b>TIK SENDES NED:</strong></b> Trondheim Ishockeyklubb fikk ikke fornyet klubblisensen sin, og klubben får dermed ikke spille i de to øverste divisjonene i norsk ishockey neste sesong. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
TIK SENDES NED: Trondheim Ishockeyklubb fikk ikke fornyet klubblisensen sin, og klubben får dermed ikke spille i de to øverste divisjonene i norsk ishockey neste sesong. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Ifølge klubblisensreglementet tilbys laget som kom på tredjeplass i kvalifiseringsspillet den ledige plassen i den øverste divisjonen. Det ble Manglerud/Star.

Ønsker ikke Oslo-klubben plassen, får Gjøvik Hockey tilbud om plass. Velger også de å takke nei, blir det bare ni lag i den øverste ligaen neste sesong.

Onsdag meldte TIK at Duane Harmer og Frank Gunnar Dahl er klare for TIK. Harmer kommer fra spill i Tyskland. Disse overgangene blir nå trolig kansellert etter at klubben må starte i 2. divisjon.

(ANB)

Trondheim Ishockey ned i 2. divisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer