CUPFINALEKLARE: Trondheims-Ørn - her ved Tina Wulf - er klare for sin første cupfinale på åtte år etter at de slo Arna-Bjørnar i semifinalen torsdag.Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
CUPFINALEKLARE: Trondheims-Ørn - her ved Tina Wulf - er klare for sin første cupfinale på åtte år etter at de slo Arna-Bjørnar i semifinalen torsdag.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

Trondheims-Ørn til cupfinale

For første gang på åtte år.

|||Trondheims-Ørn kom tidlig bakpå, men scoringer av Kristin Lie, Solfrid Andersen og Inger Ane Hole snudde til 3-1-seier over Arna-Bjørnar i cupsemifinalen tirsdag.

Trondheims-Ørn er med det klare for sin første cupfinale siden 2002. Trener Gøril Kringen roset jentene sine for innsatsen etter kampen.

— Det var en iherdig innsats som gjorde at vi vant i dag. Det er fantastisk viktig for klubben, og vi fortjener en plass i finalen, sa Kringen til NRK.

Men det var Arna Bjørnar som kom best i gang på Byåsen Arena. Etter 28 minutter ble Tina Algrøy spilt igjennom, og Arna-Bjørnars toppscorer chippet ballen elegant over Trondheims-Ørns sisteskanse Lise Beate Bye og fikk puttet kula i mål til ledelse.

Kjapt svar
Ti minutter senere svarte Trondheims-Ørn. Inger Ane Hole ble lagt i bakken, og dommer Monica Carlsen pekte på straffemerket. Kristin Lie var sikker som banken og utlignet for hjemmelaget.

Jentene fra Trondheim var ikke ferdige med det. Fire minutter etter utligningen la Tina Wulf en fin crossball inn i feltet, og Solfrid Andersen var høyest og stanget ballen inn nettet.

— Det var bra jeg fikk kastet meg inn der. Det var en god serve fra Tina, sa målscorer Andersen til NRK.

Keepertabbe
Arna-Bjørnar jaktet utligning etter pause, men omgangen så ut til å ende målløs. Så fikk Inger Ane Hole god hjelp fra landslagskeeper Erika Skarbø. Hole smalt til fra 16 meter, og Skarbø slapp inn skuddet, som hun egentlig burde hatt kontroll på.

I cupfinalen møter Trondheims-Ørn vinneren av semifinalen mellom Røa og LSK Kvinner, som spilles neste tirsdag. Hvem av dem det blir, spilte ikke så stor rolle for Trondheims-Ørn etter 3-1-seieren over Arna-Bjørnar.

— Nei, det spiller liten rolle. Vi går selvfølgelig for kongepokalen. Dette var bare virkelig artig, smilte Kristin Lie.

(NTB)