Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror aldri jeg har blitt så irritert

Roy Keane mener kampen mellom United og Arsenal var søppel.

FOR PYNTELIG: Ipswich-manager Roy Keane ønsker seg tilbake til tida da Arsene Wenger og Alex Ferguson var mer i tottene på hverandre enn de er nå om dagen.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
FOR PYNTELIG: Ipswich-manager Roy Keane ønsker seg tilbake til tida da Arsene Wenger og Alex Ferguson var mer i tottene på hverandre enn de er nå om dagen.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Dagbladet oppsummerte fem hatoppgjør mellom Arsenal og Manchester United før storkampen mellom de to mandag kveld, spilte Roy Keane en fremtredende rolle.

Keanes møte med Patrick Vieira i spillertunnelen er blitt en klassiker, og et godt bilde på følelsene som har vært i sving når denne duellen har blitt utkjempet de siste årene.

Mandag kveld ble imidlertid ikke noe fyrverkeri. Feilpasningene dominerte over de tøffe sammenstøtene, og tross et par gule kort, ble det ingen slåsskamper sånn som i gamle dager.

Noen vil kanskje mene at Rio Ferdinands knottetreff på Bacary Sagna eller Andrej Arsjavins tofotstakling verdt gult kort var eksempler på at kampen var tøff nok, men Roy Keane er i hvert fall ikke fornøyd med det han så.

- Jeg tror ikke jeg har blitt så irritert av noen kamp jeg har sett, sier Keane, ifølge Daily Mail.

- Det var null intensitet, spillerne tråkket ikke til, og det virket som om alle var kompiser, sier iren.

Utforbakke
Det er nok ikke så rart at hatkampen ikke levde opp til Roy Keanes forventninger, med tanke på de nevnte historiene han var med på.

- Hele rammen rundt kampen, spenningen mellom lagene, de to managerene, de to klubbene. Det var strålende. Noen hudflettet Gary Neville da vi var på vei inn etter oppvarmingen, og jeg mente det var langt over grensa. Jeg måtte forsvare lagkameraten min. Du går ikke rundt og truet folk i tunnelen. Du forsvarer dine egne, særlig på bortebane, har Ipswich-manageren sagt om episoden i 2005.

Etter 1-0-kampen på Old Trafford denne uka mener han engelsk fotball er på vei nedover.

- Jeg syntes det var søppel til å være en kamp mellom de to beste lagene, selv om United viste stor vinnervilje. Engelsk fotball er i forandring, og ikke til det bedre. Langt ifra, spør du meg går det utforbakke, mener Roy Keane.

- Det er ikke den sporten vi kjente for 15-20 år siden, den jeg kom inn i. Jeg tror ikke vi elsker den på samme måte, på grunn av det vi ser hver uke nå, sier han.

Kritisk til utlendingene
Kanskje ikke så overraskende er mye av kilden til Keanes kritikk at han mener utlendingene har en dårlig innflytelse på balløya.

- Eiere kommer inn fra andre land, og jeg vet ikke helt om de forstår fotball. Det er en ego-greie, som leketøy de kan leke med. De kjøper klubber, sparker managere - det er sykt, sier Keane, tydeligvis opprørt av både sparkingen av Sam Allardyce og farsen rundt Carlos Tevez.

- Du ser spillere som ønsker å forlate klubber etter bare to minutter fordi de ikke er fornøyde med hva som foregår. Vi har hyllet mange utlendinger for hva de har gjort i årenes løp, men mange av dem må ta en titt på hva de har gjort de siste månedene og ukene, det være seg spillere eller eiere, mener iren.

MER SÅNT: Roy Keane savner tydeligvis tida da han og Patrick Vieira drev med en form for MMA i kampene mellom Arsenal og Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ian Hodgson
MER SÅNT: Roy Keane savner tydeligvis tida da han og Patrick Vieira drev med en form for MMA i kampene mellom Arsenal og Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!