Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Alsgaard bløffer om trening

Så imponert er Aukland over 5.-plassen fem år etter.

(Dagbladet.no): Aukland-brødrenes råsterke dobbeltseier i Vasaloppet i går ble umiddelbart fulgt opp av Thomas Alsgaards overraskende femteplass.

Det tidligere langrennsesset la egentlig opp for fem år siden, men i går var han plutselig tilbake i toppsjiktet.

- Han var enormt bra, og det er veldig artig! Plasseringsmessig endte han høyere enn jeg ventet, innrømmer Anders Aukland for Dagbladet.no.

- På forhånd tippet jeg at han kunne klare en plass mellom 10. og 20. Men han har nok trent mer enn det han vil ut med. Han er iallfall observert stakende som en gal rundt i markene, ler bror Jørgen Aukland. 

- Et unikt skitalent

Men kan den tidligere skikongen også bli enda bedre enn nummer fem?

- Han er så sterk at han kan fort finne på å plassere seg enda nærmere toppen, hvis han satser og stiller enda mer forberedt i framtida. Jeg ser gjerne at vi blir flere enn to nordmenn på pallen, ler Anders.

- Thomas har vært vanvittig god, og han har et unikt skitalent. Så hvis han satser 100 prosent, og gjør det fra og med i dag, er alt mulig, mener Jørgen.

DOBBELTSEIER: Anders (t.v.) og Jørgen Aukland ble henholdsvis nummer to og en under gårsdagens Vasaloppet. Foto: ULF PALM/SCANPIX
DOBBELTSEIER: Anders (t.v.) og Jørgen Aukland ble henholdsvis nummer to og en under gårsdagens Vasaloppet. Foto: ULF PALM/SCANPIX Vis mer

Likevel føler ikke brødrene at topplasseringene deres er umiddelbart truet.

- I utgangspunktet skal det mye til å heve seg det siste hakket. I går nøt han nok godt av at løpet ble en utholdenhetsprøve. Vanligvis er det litt mer rykk og sprint, og han mangler nok fortsatt litt på akkurat det, tror Anders.

- Det er mye tøft arbeid som skal til for å heve seg det siste hakket. Jeg frykter ham på korte skøyteløp, men ikke så mye på lengre løp over tre timer. Jeg ble nummer sju for ni år siden, så jeg vet hvor mye som skal til for å nå helt opp i toppen, sier Jørgen.

- En drømmedag

Alsgaard trodde i går at han tapte mye på at han valgte blanke i stedet for rubbede ski.

Men Aukland-brødrene forteller at også de to opplevde noen ulemper med sine valg.

- Skiene våre ble ganske tunge til tider, mens de som valgte blanke ski, ble slitne i armene mot slutten. Ingen av delene var bra hele veien, mener Anders.

For sin egen del er han svært glad for at familien lyktes så godt akkurat i Vasaloppet, det viktigste rennet i året.

- I tillegg til Jørgen og meg, er jo lillebror Fredrik med som trener. Det var veldig godt å få fullklaff akkurat nå, sier Anders.

- Det ble en drømmedag da alt fungerte optimalt, konkluderer Jørgen.

TRENER SOM EN GAL: Jørgen Aukland er så imponert over Thomas Alsgaards femteplass at han tror den tidligere skikongen trener mer enn han vil ut med.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media