KLAR FOR HOLLYWOOD: Lebron James gikk til Los Angeles Lakers før årets NBA-sesong. Han håper på suksess både på og utenfor parketten. Foto: Harry How / Getty Images / AFP
KLAR FOR HOLLYWOOD: Lebron James gikk til Los Angeles Lakers før årets NBA-sesong. Han håper på suksess både på og utenfor parketten. Foto: Harry How / Getty Images / AFPVis mer

Lebron James klar for sin første sesong i Lakers

Tror alt annet enn sportslige grunner ligger bak superstjernas overgang

Basketstjernen Lebron James skal vinne både på og utenfor parketten i Los Angeles.

Årets NBA-sesong starter denne uka og det vil da det være Lebron James' 16. sesong i NBA, men den aller første som Los Angeles Lakers-spiller. James signerte i sommer en fireårskontrakt verdt over 1,2 milliarder norske kroner. Men Lakers-laget han har signert for er ikke regnet som en umiddelbar utfordrer til tittelen og mange tror at luksuslivet i Hollywood hadde en stor innvirkning på hans valg.

- Jeg ser på avgjørelsen hans som rent økonomisk motivert. Han ønsker å bli en stor Hollywood-mogul, sa den tidligere basketballspilleren Charles Barkley til nesn.com i august.

- Vinner ikke

Sesongens Lakers-lag har ikke levert imponerende resultater de siste årene og har ikke vært i sluttspillet siden 2013. Selv med inntredenen til verdens beste basketballspiller tror ikke basketekspert Tor Henrik Stensland at de blir å regne med i tittelkampen.

- De kommer til sluttspillet, men de vinner ikke, sier Stensland.

James innrømmet selv overfor avisa USA Today at det er stykke opp til de regjerende mesterne Golden State Warriors

- Vi har en lang vei opp til Golden State. Vi må starte fra scratch, så vi har en lang vei å gå.

Stensland mener at James kunne valgt andre lag dersom planen var å vinne en tittel denne sesongen.

- Dersom planen hans var å vinne, var det mye annet han kunne funnet på.

På scenen med Drake

Utenfor parketten høster likevel superstjernen fruktene av overgangen til Los Angeles. James' eget produksjonselskap, Spring Hill, har hele ni filmer og/eller tv-serier i produksjon.

Han skal også spille hovedrollen i filmen Space Jam 2, oppfølgeren til filmen Michael Jordan hadde hovedrollen i 1996. I forrige uke sto han til og med på scenen med Drake og Travis Scott under en konsert i nettopp LA.

Selv har James sagt at han hadde disse mulighetene også før han dro til Los Angeles og at familiens ønsker og det å vinne en tittel for et historisk lag var grunnen til at han valgte Lakers.

- Utenfor parketten var jeg sikret lenge før jeg dro til LA.

Større muligheter neste år

Også Lakers-fan og tidligere basketballspiller Stig Omland tror ikke Lakers vinner tittelen i år. Han tror likevel at det ikke bare var utenomsportslige grunner som stod bak avgjørelsen.

- Han skal være en mentor for de unge spillerne og det er en rolle han liker godt.

Omland mener heller ikke at James har gitt opp håpet om å slå Golden State Warriors, men at han heller venter til neste år.

- Neste år åpnes det opp for at Lakers kan hente en superstjerne til. Først da kan de konkurrere med Golden State, sier Omland.

Store forventninger

Lakers-fansen er uansett entusiastiske - og forventningene er allerede store.

- Det er et historisk bortskjemt publikum som kun er fornøyde hvis man vinner og da skal man helst vinne med stil. Det er klart at de forventer at det blir et veldig mye bedre lag med James, sier Omland.

James har nemlig vært i NBA-finalene i åtte strake sesonger og lagene har spiller på blir umiddelbart bedre når han er på banen. Og ifølge ham selv skal han bare fortsette som vanlig.

- Jeg kommer til å fortsette å spille basketball på et høyt nivå og hvis vi lager et milliardfirma på veien kommer vil til klappe hverandre på ryggen, men det er ikke målet. Det har aldri vært målet, sa James til The Hollywood Reporter i september.

Lebron James starter sin NBA-sesong i Portland mot Trail Blazers natt til fredag. Da begynner veien mot James` niende NBA-finale på ni år.

Denne gangen for Los Angeles Lakers.