FIKK ALDRI SJANSEN: Martin Ødegaard kom aldri lenger enn til oppvarmingen under Real Madrids kamp mot Almeria i går. Foto: EFE / NTB Scanpix
FIKK ALDRI SJANSEN: Martin Ødegaard kom aldri lenger enn til oppvarmingen under Real Madrids kamp mot Almeria i går. Foto: EFE / NTB ScanpixVis mer

Tror Ancelotti kan ha hatt en baktanke ved å droppe Ødegaard

Ble ikke historisk.

MADRID (Dagbladet): Martin Ødegaard (16) satt hele kampen på benken da Real Madrid slo Almeria enkelt 3-0 i den spanske serien i går kveld.

Mange nordmenn hadde håpet at drammensgutten skulle få noen minutter med spilletid ettersom han var med i troppen for første gang, men slik gikk det altså ikke.

Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti brukte alle sine tre bytter, men Isco, Lucas Silva og Nacho ble byttet inn, mens Ødegaard ble sittende på benken.

Skuffet over valget 16-åringen fikk dermed ikke sjansen til å bli den yngste Real Madrid-spilleren gjennom historien i går.

Mange hadde ventet at nordmannen ville få sjansen hvis hovedstadslaget avgjorde kampen tidlig, men slik ble det ikke.

2-0-målet kom tidlig i 2. omgang i går, men da 3-0-målet kom etter 85 minutter - og Real Madrid hadde ett bytte igjen - valgte Ancelotti å sette inn Nacho istedenfor Ødegaard.

KLAR TALE: Carlo Ancelotti fortalte at Martin Ødegaard må trene mer. Spørsmålet er om han samtidig sendte en klar melding til klubbledelsen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
KLAR TALE: Carlo Ancelotti fortalte at Martin Ødegaard må trene mer. Spørsmålet er om han samtidig sendte en klar melding til klubbledelsen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

Det var imidlertid ikke bare norske fotballfolk som stusset over det valget.

- Vi er skuffet alle sammen fordi han ikke fikk spille. Vi kan ikke forstå hvorfor Ancelotti ikke ga ham sjansen. Han sa at Martin må lære seg hva det betyr å spille for et lag som Real Madrid, men mot et svakt lag som Almeria ønsket vi å se Ødegaard. Vi synes det var en veldig merkelig beslutning å sette inn Nacho, som er forsvarsspiller, men Ancelotti er sjefen, sier journalist i den spanske sportsavisa Marca, Ruben Jimenez, til Dagbladet.

- Må trene mer Som Marca-journalisten er inne på, mener altså Ancelotti at Ødegaard ikke er klar for førstelagsspill, selv om han fikk en plass på benken i går.

På pressekonferansen etter kampen, sa italieneren:

- Han trenger å trene mer. Han er veldig ung, og dette var første gangen hans med førstelaget. Han var på benken, men han har framtiden foran seg. Han må fortsette å jobbe hardt for å være aktuell for A-laget.

Ancelotti er for tiden presset ettersom det ser ut til at Real Madrid går glipp av nok en serietittel. Blir det ikke en ny Champions League-triumf, kan italienerens dager i Madrid være talte.

Journalist Ruben Jimenez er redd for at kampen i går var Ødegaards eneste mulighet til å få spilletid denne sesongen.

- Det var den perfekte muligheten til å gi ham noen minutter. Folk var klare for å se ham. Han har ikke hatt noen god periode for Castilla, men jeg tror han kunne gjort det bedre for Real Madrid. Segunda B er en divisjon for menn og Martin er en gutt. Dette var sannsynligvis den siste muligheten denne sesongen siden serien er så jevn. Den eneste muligheten er at han får noen minutter mot Getafe i siste serierunde hvis Barcelona allerede har vunnet serietittelen, sier journalisten til Dagbladet.

- Beskjed til ledelsen Jimenez tror samtidig at Ancelottis valg med å holde Ødegaard på benken kan ha vært en beskjed til klubbledelsen om å ligge unna de sportslige beslutningene.

- Det kan ha vært noen stemmer i klubben som ville at Martin skulle slå rekorden og bli tidenes yngste. Det var det samme da Real Madrid møtte Schalke 04 tidligere i år. Da kunne han blitt den yngste spilleren i Champions League-historien - og mange mente han burde få sjansen - men Ancelotti tok han ikke med i troppen, sier Jimenez.

- Du mener at han sendte en beskjed til klubbpresident Florentino Perez?

- Husk at Real Madrid ikke bare er et fotballag, det er også en bedrift, og Martin Ødegaard er viktig i markedssammenheng. Florentino Perez ville se Ødegaard på banen både mot Schalke og i dag, men det fikk han ikke. Sånn sett sendte Ancelotti en melding.

SKEPTISK: Marca-journalist Ruben Jimenez mistenker at det står mer bak enn bare sportslige hensyn til hvorfor Martin Ødegaard ikke fikk spille i går kveld. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
SKEPTISK: Marca-journalist Ruben Jimenez mistenker at det står mer bak enn bare sportslige hensyn til hvorfor Martin Ødegaard ikke fikk spille i går kveld. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

Med gårsdagens seier er forvørig Real Madrid fortsatt to poeng bak Barcelona når fire kamper gjenstår i La Liga.

Hovedstadslaget er med andre ord avhengige av at Luis Enriques gutter avgir poeng i sesonginnspurten om de skal hente seriegullet.

FIKK HAN EN BESKJED? Real Madrid-president Florentino Perez. Foto: EFE / EMILIO NARANJO / NTB Scanpix
FIKK HAN EN BESKJED? Real Madrid-president Florentino Perez. Foto: EFE / EMILIO NARANJO / NTB Scanpix Vis mer