Tror Armstrong får den gule trøya i morgen

- Det er vilt nok allerede, sier Atle Kvålsvoll.

TRØYEBYTTE? Atle Kvålsvoll tror Lance Armstrong (t.v.) overtar den gule ledertrøya til Saxo Bank-rytter Fabian Cancellara etter morgendagens lagtempo. Foto: Bogdan Cristel, Reuters/Scanpix
TRØYEBYTTE? Atle Kvålsvoll tror Lance Armstrong (t.v.) overtar den gule ledertrøya til Saxo Bank-rytter Fabian Cancellara etter morgendagens lagtempo. Foto: Bogdan Cristel, Reuters/ScanpixVis mer

LA GRANDE MOTTE/OSLO (Dagbladet.no): Spenningen mellom Astana-kameratene Alberto Contador og Lance Armstrong blir neppe mindre etter dagens tredjeetappe i Tour de France.

Da feltet sprakk i den kraftige sidevinden med tre mil igjen å sykle, satt Lance Armstrong i god posisjon og ble med i gruppa på snaut 30 ryttere som forlot hovedfeltet.

Det gjorde ikke Contador eller noen av de andre sammenlagtfavorittene. Resultatet: Lance Armstrong er på tredjeplass i sammendraget tre etapper inn i comebacket i rittet han har vunnet sju ganger før.

- Sidevind hele dagen og en gruppe stakk av på de siste 25 kilometerne bak Columbia-HTCs lagtempo. Jeg var heldig nok til å være der, skriver Armstrong på Twitter.

- Lance er Lance
Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll tror ikke på at Armstrong bare var heldig.

- Lance er Lance. Han er på rett plass. Alle visste at hvis det skulle bli brudd så kom det til å skje der, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

- Dolket han Contador i ryggen?

- Nei, han gjorde det helt rette. Det var ingen andre sammenlagtryttere der framme. I alle fall ingen av favorittene. Jeg mener det er ideellt for Astana, sier Kvålsvoll som tror Lance kommer i gult etter morgendagens lagtempo i Montpellier.

- Og hva skjer da?

- Nei, jeg tror de bestemmer seg etter den første fjelletappen

Contador reagerte med skepsis på at Armstrong kom inn på laget hans.


- Laget har gitt meg forsikringer om at jeg skal fortsette som kaptein, men jeg vil først se hvordan det virker med Armstrong på laget, før jeg sier noe endelig. Dersom jeg ikke blir fornøyd med tingenes tilstand, kommer jeg til å forlate Astana, sa Contador i september i fjor.

Før Tour-starten lovet Armstrong å gi Contador all den hjelpen han kan, selv om han føler seg kapabel til å kjempe om sammenlagtseieren selv også:

- Jeg er innstilt på å hjelpe Alberto Contador, dersom det er nødvendig, men når det er sagt, mener jeg meg fullt i stand til å være med å kjempe om min åttende totalseier i Touren. Det er ingen tvil om at jeg kommer til å gi Contador all den støtte og hjelp han trenger, dersom det er mer sannsynlig at han kommer til å vinne Touren enn meg selv, sa Lance til Associated Press.

Armstrong-hysteri
Hysteriet kommer uansett til å bli enormt om Armstrong - i comebacket - igjen havner i gul ledertrøye.

- Det er vilt nok allerede, mener Kvålsvoll

Heller ikke Thor Hushovds lagkompis Hayden Roulston, som var den eneste Cervélo-rytteren sammen med Thor i bruddet, sperret opp øynene ved synet av veteranen:

- Jeg var overhodet ikke overrasket over å se Lance i den gruppa. Han har vunnet Tour de France sju ganger. Han er en smart rytter, sier Roulston.

Armstrong tror ikke de 41 sekundene han tjente på de andre sammenlagtrytterne vil ha så mye å si i den store sammenhengen.

- Jeg tjente viktig tid, men mest sannsynlig betyr det lite i forhold til tre ukers videre kjøring, twitrer han.

RETT STED TIL RETT TID: Da Mark Cavendish (i grønt) og Columbia-lagkameratene splittet feltet, var Lance Armstrong den fremste sammenlagt-kandidaten som klarte å komme med. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix
RETT STED TIL RETT TID: Da Mark Cavendish (i grønt) og Columbia-lagkameratene splittet feltet, var Lance Armstrong den fremste sammenlagt-kandidaten som klarte å komme med. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix Vis mer