Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Bellamy vil få Crouch-utløsning

Benitez ikke bekymret over måltørken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte klokka 20.45: Åtte Champions League-kamper

(Dagbladet.no:) Craig Bellamy har ikke scoret i serien denne sesongen, og på ni Liverpool-kamper så langt har han bare nettet én gang - i kvaliken til Champions League. Nå har han spilt åtte på rad uten nettkjenning.

Men det bekymrer ikke manager Rafael Benitez.

Han har nemlig sett det før, at hans spisser har hatt startproblemer - før det etter hvert har løsnet.

- Jeg har sagt til Craig de samme tingene jeg sa til Peter Crouch forrige sesong, da han ikke scoret mål. Jeg har sagt at han spiller bra og jobber hardt for laget, og at jeg er fornøyd med det, sier Benitez til nyhetsbyrået PA.

- Han vil score

Peter Crouch kom til Liverpool fra Southampton i fjor sommer, og scoret først i desember. Da hadde han spilt 18 kamper uten å finne veien til nettmaskene.

Da målene først kom, rant de relativt jevnlig inn for spissen.

FÅ MÅL: Craig Bellamy har ikke puttet mer enn ett mål denne sesongen, men Rafael Benitez tror utløsningen kommer snart. Foto: AP
FÅ MÅL: Craig Bellamy har ikke puttet mer enn ett mål denne sesongen, men Rafael Benitez tror utløsningen kommer snart. Foto: AP Vis mer

Spanske Benitez håper og tror det samme vil skje med Bellamy, når han finner seg enda mer til rette i Liverpool.

- Jeg er sikker på at han vil score mål og fortsette å skape sjanser for andre. Han vet hva han skal gjøre på banen. Noen ganger går han på løp uten å få ballen, men det skaper rom for andre, sier Liverpool-manageren.

Han har nå fire stjernespisser å velge mellom - Bellamy, Crouch, Robbie Fowler og Dirk Kuyt.

- Det er ikke lett å bruke alle hele så mye som de selv ønsker. Det vil alltid være noen som ikke spiller, men de forstår situasjonen. Vi spiller mange kamper og må rotere.

- Problemet, for meg, akkurat nå er at alle er friske og står på. Fowler trener bra, det samme gjør Crouch. Det er ikke lett å velge, sier Benitez.

Minner om Benfica-kampene

I kveld møter Liverpool Galatasaray hjemme på Anfield i Champions League. Rødtrøyene spilte 0-0 borte mot PSV i den første kampen, og trenger tre poeng for å ikke havne bakpå.

- Det var viktig med poeng i den første kampen, men i dag trenger vi seier. Vinner du tre hjemmekamper, bør det holde til avansement, sier Benitez.

image: Tror Bellamy vil få Crouch-utløsning

Luis Garcia tar ingenting for gitt, og minner om Liverpools tap for Benfica forrige sesong, som sendte dem ut av turneringen de vant året før.

- Det viste at alle lag er vanskelige å møte. Vi var favoritter, men tapte begge kampene, sier midtbanespilleren.

Negativ trend

Liverpool må bryte en negativ trend for å vinne i kveld. Benitez\' menn har spilt fem Champions League-kamper på rad uten å score. Det siste målet kom da Djibril Cisse satte inn 3-0-målet mot Anderlecht i november i fjor.

- Jeg prøver å være positiv. Vi har scoret i våre to siste hjemmekamper, og skaper mange sjanser i Premier League for tida, sier Rafael Benitez ifølge Liverpool Daily Post.

Hvis Liverpool vinner i kveld vil de klatre til topps i gruppe C, siden også den andre åpningskampen (Galatasaray - Bordeaux) endte 0-0.

Debatt

Hvilke to lag tror du går videre fra gruppe C?

ETT MÅL: Her scorer Craig Bellamy sitt eneste mål i Liverpool-trøya så langt, mot Maccabi Haifa i Champions League-kvaliken.
SLET I FJOR: Peter Crouch slet med å finne veien til mål i starten av Liverpool-karrieren. Så langt i år har han tre mål på sju LFC-kamper og fem England-mål på tre landskamper.