Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Birkebeinere doper seg

Dopingjegerne tar stadig oftere turlangrennsløpere i dopinggarnet. Nå roper Lars Erik Frisvoll varsku.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frisvoll er leder av domsutvalget i Norges Idrettsforbund, og med over 9000 turlangrennsløpere på startstreken i årets Birkebeiner-renn er det mange med urent mel i posen.

- Vi har en økning på dopingsaker. Ofte er det tilfeller som er lite omskrevet i mediene. Vi har hatt en del saker på trimmere som driver med turlangrenn eller langdistanseløp, sier Frisvoll i et intervju med Adresseavisen.

- Disse sakene dukker opp oftere enn det vi kan forvente. Ingen må tro at doping bare er forbeholdt de som skal ta OL-gull. Det er underlig at folk som skal gå for eksempel Birkebeineren, doper seg uten annet formål enn å gå fortere enn det de klarte året før, sier Frisvoll.

I 2001 var han med og avsa dom i 10-12 dopingsaker. Antallet stiger for hvert år. Alle som blir funnet skyldige i bevisst å ha inntatt ulovlige stoffer, får minimum to års utestengelse.

- Risikoen for å bli tatt er stor, men det virker ikke som folk tror det, sier Frisvoll.

Idrettsforbundets dopingjegere gjør sporadiske tester ute i trimmiljøene. I fjor dukket dopingjegerne opp også på Birkebeineren. En dopingkontroll kan innebære at man må avgi urinprøve, blodprøve eller begge deler.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!