Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Bjørgen endrer treningen neste år

Sportssjef Åge Skinstad mener det ble for mye hard trening på Marit Bjørgen før jul.

Sportssjef Åge Skinstad sier til VG at han tror Marit Bjørgen kommer til å endre på hardtreningsperiodene neste sesong.

Bjørgen sa for vel to måneder siden at hun satset på Tour de Ski og sammenlagtseieren i verdenscupen. Etter lørdagens NM-gull sa hun at ingen måtte forvente noe som helst fra henne når det gjelder plasseringen i verdenscuprennene kommende helg.

Dermed blir det Astrid Uhrenholdt Jacobsen Åge Skinstad og co. må sette sin lit til i Otepää.

Uhrenholdt Jacobsen har hvilt seg i form etter Tour de Ski, mens Marit Bjørgen gikk på en smell med for mye trening. Det innrømmer hun da også selv.

- Jeg trente for hardt før jul. Totalbelastningen er blitt for stor, sa Bjørgen etter NM-gullet lørdag.

- Jo, det stemmer nok det. Det ble for mye hard trening, sier Åge Skinstad.

Han understreker at det er Svein Tore Samdal og Egil Kristiansen som styrer treningen til Bjørgen, men Skinstad mener at utøveren fra og med nå må bli enda flinkere til å ta hensyn til og oppdage sykdom.

- For neste sesong er det for tidlig å si når hardtreningsbolkene blir plassert, men jeg tror ikke det blir en bolk så tett opp til Tour de Ski som i år, sier Skinstad til VG.

ETTERLENGTET OPPTUR: Marit Bjørgen vant NM-gull på lørdag, men hun mener at skifolket ikke kan forvente noen topplassering av henne i verdenscupen til helga. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
ETTERLENGTET OPPTUR: Marit Bjørgen vant NM-gull på lørdag, men hun mener at skifolket ikke kan forvente noen topplassering av henne i verdenscupen til helga. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

(NTB)

image: Tror Bjørgen endrer treningen neste år
TROR PÅ OMLEGGING: Sportssjef Åge Skinstad tror treningsopplegget til Marit Bjørgen vil være annerledes neste sesong.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media