20100907  Landskamp, EM-kvalifisering Norge Portugal 1-0 
Erik Huseklepp  Bjørn Helge Riise, Morten Gamst Pedersen (bak).
20100907 Landskamp, EM-kvalifisering Norge Portugal 1-0 Erik Huseklepp Bjørn Helge Riise, Morten Gamst Pedersen (bak).Vis mer

- Tror Bjørn Helge skjønner tegninga nå

Manglende spilletid bekymrer Drillo.

|||ULLEVAAL (Dagbladet): Siden de norske landslagsgutta reiste hvert til sitt etter Kroatia-kampen 12. oktober, har Fulham spilt tre seriekamper.

Bjørn Helge Riises innsats har begrenset seg til 18 små minutter som innbytter i 1-2 tapet mot West Bromwich på The Hawthorns. Det var 27-åringens andre innhopp denne sesongen - han fikk også ett minutt på tampen i bortemøtet med West Ham 2.oktober.

Selv om han ennå har til gode å overbevise Fulham-sjef Mark Hughes om at han er verdt å satse på, har han nytt stor tillit på landslaget.

Men gode prestasjoner med flagget på brystet, er alene ikke nok til å overbevise landslagssjef Egil «Drillo» Olsen på lang sikt. Tirsdag ble han tatt ut i landslagtroppen som skal møte Irland 17. november, men denne gangen var Drillo mer i tvil om lillebror Riises kandidatur.

- Det var ikke noen selvfølge at Bjørn Helge ble tatt med i troppen nå. Han er med utelukkende fordi han har hatt mange gode landskamper, og på ingen måte gjort seg bort. Derfor har han klart å klore seg fast. Men det er tøff konkurranse om indreløperrollene på midten, og jeg kommer til å snakke med ham i tida som kommer, sier Drillo til Dagbladet, og legger til:

- Jeg tror Bjørn Helge skjønner tegninga.

Fem mann ut - én inn Mens Riise kom med under tvil, ble Steffen Iversen, Daniel Braaten og Knut Olav Rindarøy alle utelatt da troppen ble barbert fra 22 til 18 mann. Markus Henriksen ble i stedet kalt inn til U21-tjeneste, mens Rune Almenning Jarstein er ute i lang tid framover med en avrevet akillessene.

Drillo mener at det nærmest ga seg selv hvem som måtte ofres.

- Ivers konkurrerer med to klare førstevalg på topp i Carew og Moa, mens Braaten var alternativet til Huseklepp. Dessuten har vi Espen Ruud som i tillegg til å gi oss god dekning på backplass, også kan brukes på høyrekanten, sier han til Dagbladet.

Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad er det eneste nye ansiktet i troppen, og med få samlinger igjen før det viktige møtet med Danmark i EM-kvalifiseringen i mars, mener landslagssjefen at kan ta seg råd til å ta for store sjanser.

- Vi spiller såpass få kamper og dette er en av to kamper før Danmark. Det sier seg selv at det ikke rom for voldsom eksperimentering. Derfor vil vi prøve ut de vi tror starter i mars. Det er fire spillere som var med sist, som er ute av troppen. Det er ingen formspillere i Tippeligaen som har pekt seg ut såpass at de skal danke ut noen, sier Drillo.

Hæstad spilte ikke i helgen, men Drillo har fått forsikringer av Martin Andresen om at det ikke er snakk om noe langt avbrudd for 26-åringen. Det samme har han fått angående John Carew, som har slitt med et virus den siste tida.

Derfor har Drillo god tro på at han vil rå over en skadefri tropp, ikke ulik den som vil møte danskene neste vår.