Tror Blatter kan felles av ledere som går bak ryggen på ham

I presidentvalget i FIFA.

FAVORITT: Sepp Blatter er favoritt til å fortsette som FIFA-president, men flere tror nå at han kan få seg en overraskelse. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
FAVORITT: Sepp Blatter er favoritt til å fortsette som FIFA-president, men flere tror nå at han kan få seg en overraskelse. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sepp Blatters motstandere tror sveitseren står overfor en overraskelse når han 29. mai er storfavoritt til å bli gjenvalgt til øverste leder for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Til tross for 79-åringen har fått uttalt støtte fra flere kontinenter, forteller hans motstandere Michael van Praag og Jordans prins Ali Bin Al Hussein en annen historie.

Mandag var de to i København for å fortelle om deres planer med de nordiske og baltiske landene. I den forbindelse brukte de også tiden til å fortelle om flere nasjoners usikkerhet foran presidentvalget.

- Jeg har en følelse av at noen ledere sier de vil stemme på Blatter, men gjør noe annet 29. mai. Når jeg prater på enmannshånd med flere ledere, er det tydelig at mange vil se endringer umiddelbart, sa van Praag.

Blatters motstandere vil trenge 105 stemmer om det skal bli endring på toppen av verdens mektigste fotballorganisasjon. Kongressen holdes i Zürich hvor 209 nasjonale forbund skal avgi én stemme hver.

Afrika Offisielt har Det afrikanske fotballforbundet (CAF) sagt at kontinentet vil stemme samlet og gi samtlige 54 stemmer til Blatter. Jordans prins betviler imidlertid at alle nasjoner i Afrika er enige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.