Tror Braaten kan få Gamst-status i England

- Må bruke rovdyrkreftene sine, sier By Rise.

(Dagbladet.no): Både agent Stig Lillejord og landslagsassistent Ola By Rise er klare på at Daniel Braaten må jobbe steinhardt for å lykkes i sin nye klubb Bolton.

Gjør han det, kan han fort få en like høy status som det Morten Gamst Pedersen har i England, tror Lillejord.

- Når Daniel er påskrudd, noe han har vært betydelig bedre på i år enn tidligere, kan han spille for de beste lagene i Europa. Men det er en læreprosess. Se på Gamsten, han var langt vekk i starten, men se hva slags status han har i dag. Det er ingen grunn til at ikke Daniel kan få den samme statusen, sier Lillejord til Dagbladet.no.

Må være mer «på»

Agenten understreker at ingen papirer foreløpig er underskrevet, men mener tidspunktet for en overgang til Premier League er «suverent».

Braaten har et rykte på seg for å virke litt lat og uinteressert, men Lillejord er sikker på at 25-åringen vet hva som kreves i England.

- Daniel må ha lengre «på»-perioder der borte, men man kan se det på andre måter. Om Bolton velger å spille 4-4-2 (slik manager Sammy Lee har varslet) er det en mer riktig formasjon for Daniel enn 4-3-3. Det er en tøff liga, og Daniel skjønner at han må jobbe steinhardt. Men det er ikke sånn at Bolton betaler penger for Daniel fem måneder før kontrakten hans går ut hvis de ikke vet hva de får. De har sjekket rapportene nøye. Engelske klubber er veldig grundige, sier Lillejord.

Må bruke fysikken sin

BLIR LIKE STOR SOM GAMST?: Agent Stig Lillejord ser ingen grunn til at ikke Daniel Braaten kan opparbeide seg en like høy status i Premier League som det Morten Gamst Pedersen har. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
BLIR LIKE STOR SOM GAMST?: Agent Stig Lillejord ser ingen grunn til at ikke Daniel Braaten kan opparbeide seg en like høy status i Premier League som det Morten Gamst Pedersen har. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Bolton hentet nylig den svenske kantspilleren Christian «Chippen» Wilhelmsson, mens en annen kantspiller,

Stelios Giannakopoulos, mister sesongstarten etter en brokkoperasjon.

Ole By Rise tror imidlertid Braaten selv håper på en av de to spissplassene.

- Daniel passer mye bedre i et angrepsspill i 4-4-2-formasjon, hvor han kan vandre litt. Jeg tror nok selv han ville valgt en av de to spissplassene, sier By Rise til Dagbladet.no.

- Hva blir Braatens største utfordring i Premier League?

- Det viktigste for Daniel blir å bruke det han kan. Han har en voldsom kraft i hele seg, lavt tyngdepunkt, styrke, hurtighet og er dyktig én mot én offensivt. Jeg håper han bevarer den friske formen han har vist i Tippeligaen i det siste, sier By Rise.

Men legger til:

- Det er et lite stykke fram. Han mangler fortsatt litt stabilitet. Nå når nivået blir enda høyere må han bruke rovdyrkreftene sine.

Tror Braaten kan få Gamst-status i England

Enormt maksnivå

Det var By Rise som hentet Braaten til Rosenborg i 2004, og By Rise har selv sett på nært hold hvor god 25-åringen kan være på sitt beste.

- Han har et potensial vi alle håper han får forløst. Jeg så glimt av hva Daniel er i stand til som hovedtrener i 2004. Da hadde han noen sånne kamper, ikke minst i Champions League-kvaliken mot Maccabi Haifa, hvor han spilte en magisk omgang. Jeg vet om makspotensialet hans, sier han.

At enkelte oppfatter Braaten som lat mener By Rise beror på en misforståelse.

- Det er ikke bestandig vond vilje som gjør at folk ikke får brukt seg skikkelig. Det er ikke det at han ikke orker å springe. Jeg håper han kommer til en trener med klare retningslinjer for hvordan han skal opptre offensivt, og at han ikke havner på en benk eller reservelaget. Daniel trenger å spille jevnlig, sier By Rise.

MÅ JOBBE STEINHARDT:</B> Agent Stig Lillejord tror Daniel Braaten skjønner at han må jobbe steinhardt for å lykkes i Premier League.
HENTET BRAATEN TIL RBK:</B> Ola By Rise vet at Braaten har et voldsomt maksnivå, men mener han fortsatt må bli mer stabil.
<B>GIR HAN BRAATEN TILLIT?</B>: Sammy Lee har varslet at han vil legge om fra 4-3-3 til 4-4-2.