Tror Brann hadde baktanker med TV-innslag

- Ikke tilfeldig, sier Andresen.

VALHALL (Dagbladet.no): Til fredag returnerer Martin Andresen til Brann Stadion for første gang siden han ble spillende manager i Vålerenga.

I går fortalte sportsdirektør Roald Bruun-Hansen at det var en «fair sjanse» for at Andresen fortsatt hadde vært i Bergen om den han hadde fått prøve ut ideene sine der.

- Han var opptatt av å få en tydeligere rolle, og mer ansvar inn mot det sportslige enn det han hadde som spiller. Vi følte vel at vi hadde en god modell i Brann, og et veldig godt samarbeid med Mons (Ivar Mjelde). Martin-modellen følte vi kanskje ikke at vi var moden for der og da, sa Bruun-Hansen til TV 2.

På dagens VIF-trening hadde Martin Andresen bare fått referert innholdet i innslaget. Men han stusser over timingen for utspillet, samtidig som han dysser ned påstander om at han egentlig ønsket en jobb som Brann-manager.

- Det var vel ikke helt det Roald sa. Men jeg tror ikke det er tilfeldig at dette kommer akkurat nå. De håper vel at jeg skal bruke energien min på dette, sier VIFs spillende manager.

Avviser taktisk utspill

Roald Bruun-Hansen avviser at så er tilfelle.

- Nei, det er ikke det vi håper, det får du nesten snakke med TV 2 om. Dette ble klippet ut av et lengre intervju, hvor utgangspunktet var hvordan det ville bli å få Martin tilbake hit som spiller. Men så godt kjenner jeg Martin, han lar seg ikke affisere av hva media driver med foran en kamp.

SNART GJENSYN MED BRANN STADION: Martin Andresen lover at det skal mer til enn en forkjølelse for å hindre ham i å møte gamle lagkamerater i Bergen 16. mai. Timingen for gårsdagens Brann-utspill på TV 2, om at Andresen kunne vært i Brann i dag om hadde fått en mer sentral rolle i klubben, tror han ikke var tilfeldig. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SNART GJENSYN MED BRANN STADION: Martin Andresen lover at det skal mer til enn en forkjølelse for å hindre ham i å møte gamle lagkamerater i Bergen 16. mai. Timingen for gårsdagens Brann-utspill på TV 2, om at Andresen kunne vært i Brann i dag om hadde fått en mer sentral rolle i klubben, tror han ikke var tilfeldig. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- For vår del kan vi legge saken død. Vårt poeng er at vi avsluttet samarbeidet med Martin på en grei måte for både ham og oss, og ønsket ham lykke til videre. Han er velkommen tilbake hit som spillende trener i Vålerenga, sier Bruun-Hansen til Dagbladet.no.

Har god samvittighet

Andresen bekrefter at han i møte med Bruun-Hansen og Mjelde la fram sine tanker om hvordan Brann kunne organiseres, uten å nå fram.

I fjor sommer ble han uansett enig med klubben om å gå ut kontraktstiden - i jakten på klubbens første seriegull siden 1963.

Utover høsten møtte han daværende Hardball-sjef Bjarne Berg, før sesongen var over.

- Han spurte hva som skulle til for at jeg skulle bli i Brann. Jeg sa at det var vanskelig å si, at jeg var i en prosess med en annen klubb og følte meg forpliktet til å gå videre med dem, sier Andresen.

Han har for lengst fått spørsmålet om hvilken mottakelse han forventer seg på Brann Stadion - og svaret er stort sett det samme hver gang:

- Jeg forventer ingenting. Jeg bruker ikke energi på noe jeg ikke får gjort noe med.

Tror Brann hadde baktanker med TV-innslag

Men han ser ikke hvorfor han skulle ha dårlig samvittighet for å forlate Brann etter å ha bidratt til klubbens første seriegull på 44 år.

- Da jeg kom og skrev under på en treårskontrakt, sa jeg at målsettingen var å ta gull. Jeg ble kontrakten ut, og vi vant serien. Jeg håper og tror inntrykket som sitter igjen er at jeg gjorde jobben min, sier han.

Er redusert - men spiller

Andresen har slitt med forkjølelse og influensa den siste tiden, og er ennå ikke helt friskmeldt. I dag trente han lett for første gang, i morgen står han trolig over.

Men det skal mer til for å hindre Andresen i å spille på Brann Stadion 16. mai.

- Det skal mer til enn en liten forkjølelse, smiler han.

- Hvor syk måtte du vært for å stå over denne kampen?

- Det kan dere jo bare spekulere i...

Andresen stengte for øvrig deler av treningen for pressen i dag, og tok med seg spillerne inn i Valhall. Det er første gang han gjør i sin trenerkarriere - og er kanskje en indikasjon på at fredagens kamp er mer spesiell enn andre kamper.

- Det var sportslige årsaker til at vi stengte treninga. Det kan gode hende vi gjør noe, men det vil jeg ikke at motstanderen skal være forberedt på.

- Hva slags inntrykk har du av Brann denne sesongen?

- Det skal jeg være forsiktig med å si noe om. Vi vet hvordan de spiller, og konsentrerer oss om hvordan vi skal slå dem, sier Andresen.

<B>INGEN BAKTANKER:</B> Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hansen er uansett sikker på at Martin Andresen ikke bryr seg om presseoppslag før en kamp.