SJEF OG ELEV: Alex Ferguson tror det var Sunderland-fansen som presset Steve Bruce (t.h) ut av jobben på Wearside, fordi Bruce er fra Tyneside. Foto: Scanpix/AP
SJEF OG ELEV: Alex Ferguson tror det var Sunderland-fansen som presset Steve Bruce (t.h) ut av jobben på Wearside, fordi Bruce er fra Tyneside. Foto: Scanpix/APVis mer

Tror Bruces fødested kostet ham jobben

Ferguson oppgitt over dagens fans.

• Fotballstudio: Følg ligarunden fra kl. 13.45 lørdag

(Dagbladet): Steve Bruce er født bare 26 km vest for Newcastle, i landsbyen Corbridge.

Det kan ha kostet ham jobben som manager i Sunderland, Newcastles erkerival litt lenger sør i Nordøst-England.

Det tror i hvert fall Bruces tidligere sjef, Manchester Uniteds managerlegende Alex Ferguson.

- Fansen har ingen tålmodighet lenger, bare se hva som skjedde med Steve Bruce der opp i nordøst. Det hjelper ikke å være en geordie, sier Ferguson til BBC.

Lidenskap Sunderland-supporterne kom etter tapet mot Wigan søndag med svært ufine tilrop som inneholdt nettopp uttrykket «geordie», en person fra området Tyneside. Og tre dager seinere var det slutt for 50-åringen etter drøyt to år på Stadium of Light på Wearside.

- I den delen av verden er de så lidenskaplige og trofaste mot lagene sine, og jeg tror Brucie fikk lide for det. Det er sånne fans vi har, uten tålmodighet, sier Ferguson.

Stein Håkon Nes er leder i Sunderlands norske supporterklubb, han tror Ferguson misforstår når han gir Bruces dåpssted skylda for oppsigelsen.

- Det er helt feil. Årsaken til at han må gå er manglende tillit hos eieren og ledelsen. De ser at han ikke leverer varene. Sunderland har to seirer siden januar på hjemmebane, og det holder ikke mål, sier Nes til Dagbladet.

Bebredelig - Det har vært begredelige tilstander i Sunderland, og det har ingenting med at Bruce i sin barndom var Newcastle-sjef. Bruce hadde gode sider som manager, og klare negative. Det var på tide at han gikk.

Ferguson mener Bruce er en svært bra manager som burde fått mer tid, siden han måtte bygge opp laget på nytt før sesongen.

KLAR: Norske Sunderland-fans har fått vite fra klubben at Martin O'Neill blir presentert som ny sjef for Black Cats. Foto: AP/Tim Hales
KLAR: Norske Sunderland-fans har fått vite fra klubben at Martin O'Neill blir presentert som ny sjef for Black Cats. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

- Det var store utskiftninger i sommer, de mistet mange spillere i Jordan Henderson, guttungen Asamoah Gyan og Anton Ferdinand. Da trenger du tid. Og det ble ikke bedre av at de tapte for Newcastle, slik de holder på der oppe, sier Ferguson.

United-sjefen tror likevel de svarte kattene kan glede seg til resten av sesongen dersom det stemmer at tidligere Aston Villa-sjef Martin O'Neill blir Bruces etterfølger.

- Martin har erfaring og merittliste. Hvis han tar jobben så kommer han til å gjøre det bra, sier Ferguson.

Sunderlands norske supporterklubb mener O'Neill er et populært valg, og kan avsløre at nordiren allerede er ansatt

Sunderland-fan - Jeg vet at O'Neil er klar, etter møter de siste ukene, sier supporterleder Nes.

Og O'Neill har bakgrunnen i orden.

- Jeg vet at han var Sunderland-supporter i ungdommen, og at han har vært jaktet på før av klubben tidligere. Han er et veldig populært valgt blant fansen, og ingen kan påstå at han hadde svarthvit drakt under trøya - selv om det er feil å påstå at Bruce hadde det.