BEDRE FØR: Før Malky Mackay (t.v.) fikk sparken i romjula, tok Cardiff 0,94 poeng per kamp i gjennomsnitt. Etter at Ole Gunnar Solskjær overtok i januar, har snittet sunket til 0,75, og laget har rast fra 16. plass til 20. og siste plass på tabellen. Foto: AFP / Reuters / NTB Scanpix
BEDRE FØR: Før Malky Mackay (t.v.) fikk sparken i romjula, tok Cardiff 0,94 poeng per kamp i gjennomsnitt. Etter at Ole Gunnar Solskjær overtok i januar, har snittet sunket til 0,75, og laget har rast fra 16. plass til 20. og siste plass på tabellen. Foto: AFP / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Tror Cardiff hadde reddet plassen under Solskjærs forgjenger

- Skandale at de byttet i vinter, sier supporterleder.

(Dagbladet): Håpet om å redde plassen i Premier League svinner for Ole Gunnar Solskjær (41) og hans Cardiff. Det så bedre ut under forgjengeren Malky Mackay (42) fram til skotten ble sparket i romjula.

Mens Mackay plukket 17 poeng på sine 18 kamper, har Solskjær fått med seg tolv poeng på 16 kamper. Mackays fasit på 18 kamper var fire seirer, fem uavgjorte og ni tap i ligaen. Solskjærs tall er tre seire, tre uavgjorte og ti tap på 16 kamper.

Laget har riktig nok scoret flere mål under Solskjær - nøyaktig 1,0 per kamp mot Mackays 0,72. Men de slipper inn langt flere mål også: 2,31 mot 1,56 under mer «gjerrige» Mackay.

Lå på trygg plass Da Mackay fikk fyken, lå laget på 16. plass, med Crystal Palace mellom seg og de tre lagene under nedryksstreken. Etter 18 kamper under Ole Gunnar Solskjær er laget helt nederst på tabellen.

- Tror du Cardiff ville reddet plassen om Mackey fikk fortsette?

- Det er vanskelig å spekulere i, men ja, jeg tror egentlig det, sier Anders Sigdestad, leder for den norske Cardiff-supporterklubben, til Dagbladet.

Men mens Mackay fikk sparken, fortalte Solskjær til Dagbladet tidligere denne måneden at han hadde fått forsikringer om at han får fortsette også neste sesong.

- Skandale Sigdestad mener Solskjær ikke har fått rette forutsetninger for å redde plassen denne sesongen.

- Det er stort sett Mackay sine spillere. Det er vel ikke den typen spillere som passer til Solskjærs filosofi. Det var en skandale at de byttet trener i vinter, sier Sigdestad.

Han mener et managerskifte, om det var nødvendig, burde ventet til sommeren.

- Da hadde Solskjær gått et bedre utgangspunkt og bedre anledning til å hente de spillerne han ønsker. Januarvinduet er ikke det helt store, sier Sigdestad.

Han har mistet troen på å redde plassen i Premier League denne sesongen. Nå håper han bare klubben holder løftet de har gitt Solskjær, og gir ham tid til å bygge opp «sitt» Cardiff.

EIER: Cardiff Citys eier, den malaysiske forretningsmannen Vincent Tan, under en kamp i mars. Tan fjernet supporterfavoritten Malky Mackay etter interne stridigheter. Foto: Rebecca Naden, Reuters / NTB Scanpix
EIER: Cardiff Citys eier, den malaysiske forretningsmannen Vincent Tan, under en kamp i mars. Tan fjernet supporterfavoritten Malky Mackay etter interne stridigheter. Foto: Rebecca Naden, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Får han fortsette, tror jeg de rykker direkte opp igjen, sier Sigdestad.

For selv om han synes det var dårlig timing å bytte manager i vinter, er det gøy med en norsk sjef i favorittklubben.

- Det er artig å ha fått en norsk manager. Det merkes også på medlemsstallet i supporterklubben. Det har økt fra rundt 30 til litt over 100 medlemmer, sier Sigdestad.

Krangel med eieren Det skal sies at det ikke først og fremst var resultatene som kostet Mackay jobben i Cardiff. Det var en lengre tids krangel mellom skotten og Cardiff-eier Vincent Tan som trolig kulminerte i at Mackay fikk sparken.

Krangelen skal blant annet ha dreid seg om bruken av overgangspenger og om sparkingen av sjefsspeider Iain Moody, Mackays nære medhjelper i klubben.

- Jeg har, desverre, konkludert med at det ikke lenger er rettferdig overfor klubben, spillerne, supporterne eller publikum generelt at denne ukomfortable situasjonen vedvarer. Cardiff City Football Club er altfor viktig for oss alle til at den skal bli distrahert av dette, sa Tan i en uttalelse via klubbens nettside.

Malky Mackay var en populær manager blant supporterne. I sin første sesong, 2011-12-sesongen, ledet han klubben til sin første ligacupfinale noensinne. Sesongen etter ble det opprykk til øverste divisjon for første gang siden de rykket ned i 1962.

HODEBRY: Ole Gunnar Solskjær etter helgas 0-4-tap hjemme mot Sunderland. Foto: Ian MacNicol, AFP / NTB Scanpix
HODEBRY: Ole Gunnar Solskjær etter helgas 0-4-tap hjemme mot Sunderland. Foto: Ian MacNicol, AFP / NTB Scanpix Vis mer