VANSKELIG UTGANGSPUNKT: Manchester City tapte 1-2 hjemme for Barcelona. Onsdag møtes de i Spania. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
VANSKELIG UTGANGSPUNKT: Manchester City tapte 1-2 hjemme for Barcelona. Onsdag møtes de i Spania. AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Tror City får bank hvis de bruker to spisser mot Barcelona

- Det vil skape alle mulige slags problemer.

Den tidligere engelske landslagssjefen Glenn Hoddle frykter at Manchester City vil få juling i mesterligaen mot Barcelona om manager Manuel Pellegrini fortsetter å velge to spisser.

City tapte 2-1 i første kamp av åttedelsfinalen i mesterligaen da lagene møttes i Manchester. Onsdag er det klart for returoppgjør og City fikk ingen god generalprøve i 0-1-tapet for Burnley lørdag.

Det er liten tvil om at den engelske klubben står overfor en tøff oppgave i Spania. Fotballekspert på Sky Sports og tidligere engelsk landslagssjef, Glenn Hoddle, har liten tro på Pellegrinis mannskap.

- De er i en vanskelig posisjon. De vil trolig spille med to på topp og hvis de gjør det, vil det skape alle mulige slags problemer, sa Hoddle på Super Sunday søndag.

Håper City lærer Han mener den chilenske manageren burde lære fra oppgjøret i Manchester og legge om formasjonen til møtet i den katalanske hovedstaden.

- De drar dit og må ha et resultat, og de lærer ikke leksa si. Hvis Pellegrini drar dit med to på topp, frykter jeg for dem, sa Hoddle.

Formasjonen fungerer som regel i engelsk fotball og mot svakere internasjonal motstand, men City kan lett bli avslørt mot sterkere motstand, mener Hoddle.

- De må spille med flere løpssterke spillere på midtbanen, men jeg blir ikke overrasket om de spiller med to foran. På et tidspunkt er de nødt å gå for scoringen og jeg frykter de kan få juling når de gjør det, enten det er fra start eller på et annet tidspunkt, sa Hoddle.

- For gode For mens City gikk på et overraskende tap lørdag, har Barcelona vunnet tre strake kamper i serien. I helga ble det en komfortabel 2-0-seier borte mot Eibar. I tillegg har de massevis av erfaring fra Europa.

- Jeg tror Barcelona bare er for god uansett hvilken formasjon City spiller, sa Hoddle.

Også tidligere Manchester United-spiller Gary Neville er enig i kritikken.

- Når du fortsetter å gjøre det sammen feilene i Europa, noe jeg synes de har, ødelegger det selvtilliten, sa Neville. (©NTB)