<strong>VRIEN BALL:</strong> Danskene håper at Cristiano Ronaldo skal få en like dårlig erfaring med Select-ballene som han hadde sist han var i Parken.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tariq Mikkel Khan/
VRIEN BALL: Danskene håper at Cristiano Ronaldo skal få en like dårlig erfaring med Select-ballene som han hadde sist han var i Parken.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tariq Mikkel Khan/ Vis mer

Tror danske baller vil stoppe Ronaldo

- En stor fordel for oss, sier keeper Sørensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo kan beviselig score i blinde, og med sin styrke, smidighet, hurtighet og teknikk er han alle motspilleres mareritt.

Foran morgendagens gruppefinale i EM-kvalifiseringen mellom Danmark og Portugal i Parken, tror imidlertid danskene de har et våpen som kan bringe den ellers så stødige portugiseren ut av fatning:

Matchballer fra den danske ballprodusenten Select.

Både sporten.dk og Ekstra Bladet gjør et stort poeng ut av at tidenes dyreste fotballspiller fikk lite til å stemme sist han var i kontakt med Select-ballene i VM-kvalifiseringen høsten 2009 da det endte 1-1, og begge henter støtte for sitt syn hos keeper Thomas Sørensen.

- Stor forskjell Alle framhever at Ronaldo er vant til å spille med baller fra Adidas både for klubb og landslag, som har med sin lave vekt og uforutsigbare flakking i lufta, har blitt alle moderne keeperes mareritt.

- Det er meget stor forskjell på de to ballene. Det blir så absolutt vanskeligere for Ronaldo å skyte og score på langskudd, som han er så god til. Det så vi også i 2009 da Ronaldo og Portugal sist var i Parken. Han får verken den samme farten eller duppen i Select-ballen som i en Adidas-ball. Han kan ikke avslutte på mål fra 30-40 meter med samme effekt som normalt, sier Sørensen, ifølge Ekstra Bladet.

- Det er en stor fordel for oss at vi spiller med Select-ballene. Det har mye å si for vår del, og utgjør en forskjell vår favør. Det skal vi prøve å utnytte som best vi kan, sier den samme Sørensen, ifølge sporten.dk.

Riktignok er Ronaldo i kontakt med baller fra den tyske utstyrsgiganten i Champions League og i internasjonale sluttspill, men det er amerikanske Nike som er leverandør av baller til det portugisiske landslaget og La Liga. I likhet med Select syr Nike panelene sammen, mens Adidas bruker en form for sveiseteknologi, som er en medvirkende årsak til at ballene deres av og til får badeballignende egenskaper.

Tjuvtriks Uansett er nok de mer konvensjonelle metodene Niki Zimling og Andreas Bjelland skisserer opp mer virkningsfulle for å ta brodden av Cristiano Ronaldo.

<strong>NIKE-VANT:</strong> Danskene virker å ha konkludert med at Cristiano Ronaldo er mest vant til baller fra tyske Adidas både for klubb- og landslag, selv om det i realiteten stort sett går i Nike som bruker søm so Select og ikke sveis som Adidas.Foto: SCANPIX/EPA/KIKO HUESCA
NIKE-VANT: Danskene virker å ha konkludert med at Cristiano Ronaldo er mest vant til baller fra tyske Adidas både for klubb- og landslag, selv om det i realiteten stort sett går i Nike som bruker søm so Select og ikke sveis som Adidas.Foto: SCANPIX/EPA/KIKO HUESCA Vis mer

- Vi har ingen Ronaldo eller Nani i laget, og hvis vi skal få et godt resultat, krever det en formidabel laginnsats hvor vi hjelper hverandre. Vi kan ikke unngå å havne i én mot én-situasjoner med ham og Nani. Derfor er det viktig at sidemannen kommer inn i sikring, for de er begge utrolig hurtige til beins, sier Zimling til ekstrabladet.dk.

Bjelland supplerer med et godt innarbeidet tjuvtriks blant forsvarsspillere, samtidig som han gir uttrykk for at han ikke lar seg blende av superstjernens prestasjoner:

- Ronaldo gjør det for eksempel OK i Madrid, men hvis man trår ham litt hardt på tærne, faller han kanskje ut av kampen.

Foran morgendagens møte står både Portugal og Danmark på 16 poeng. Danskene er allerede sikret minst playoff da de har Norge på innbyrdes oppgjør, mens syltynn teori skiller portugiserne fra det samme. Med poengdeling vil Portugal stå igjen som gruppevinner etter at Danmark ble slått 3-1 i Lisboa i fjor høst.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE H:

Gjenstående kamper:
11. oktober: Norge — Kypros, Danmark — Portugal.
• Stillingen: 1) Portugal 16, 2) Danmark 16,  3) Norge 13 poeng, 4) Island 4, 4) Kypros 2.
• Island har spilt åtte kamper og er ferdig med kvalifiseringen. Øvrige fire lag har spilt sju kamper.
• Vinneren og beste gruppetoer til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina 2012. De øvrige åtte gruppetoerne til omspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer