Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror de undervurderte situasjonen litt

Men gruppevinner Spania slapp med skrekken mot Kroatia.

HER AVGJØRES DET: Jesus Navas dunker inn vinnermålet for Spania mot Kroatia, men var det offside i forkant? Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn
HER AVGJØRES DET: Jesus Navas dunker inn vinnermålet for Spania mot Kroatia, men var det offside i forkant? Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn Vis mer

(Dagbladet): Kroatia - Spania 0-1.

Spania lovte å gjøre alt for å vinne, begge lagene fnøs av det italienske marerittet 2-2, men da alt kom til alt i Gdansk i kveld, ble det en nervøs og sjansefattig kamp om kvartfinaleplass.

Spanjolene virket merkelig tamme store deler av kampen, og i andre omgang levde de direkte farlig flere ganger, da Kroatia skapte to store sjanser til å sende verdensmesterne ut.

Heldigvis for forhåndsfavorittene stoppet Iker Casillas begge forsøkene, og spanjolene tok sin eneste virkelige farlige i andre omgang. Jesus Navas avsluttet et angrep det luktet mildt offside av, og Spania blir med Italia videre til finalespillet.

Kanskje var det kontrollert, men Kroatia øynet virkelig muligheten i kveld.

- Jeg kan bare gratulere spillerne mine fordi de spilte som helter. Dessverre vant vi ikke, for vi tok ikke sjansene våre. Vi visste det ville bli langt mellom dem mot Spania, sier trener Slaven Bilic etter kampen, ifølge NTB.

STOR SJANSE: Iker Casillas reddet laget sitt da Ivan Rakitic fikk heade helt fritt etter Luka Modric sitt vakre forarbeid. Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer
STOR SJANSE: Iker Casillas reddet laget sitt da Ivan Rakitic fikk heade helt fritt etter Luka Modric sitt vakre forarbeid. Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer Vis mer

- Jeg tror kanskje Spania undervurderte situasjonen litt i dag, men de har så mye ball at det er vanskelig for Kroatia å skape mye, oppsummerer Canal 9-gjest og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Kontringer
De første 45 minuttene ga ingen stor grunn til å tro på fire scoringer eller flere i Gdansk.

Spania virket å være komfortable på 0-0, og skapte ikke mange store sjanser før pause. Andrés Iniesta ble sendt nesten alene gjennom etter bare noen minutter spill, men avslutningen med en mann i ryggen ble for enkel for Stipe Pletikosa.

Kroatia våget ikke alt i første omgang, og jobbet knallhardt defensivt for å holde verdensmesterne fra livet.

Et par kontringer kom de likevel på, ofte regissert av Luka Modric, men de store mulighetene uteble.

Mest lettet etter første omgang var kanskje Sergio Ramos, som slapp ekstremt billig unna en høyrisikotakling på Mario Mandzukic helt på kanten av sekstenmeteren.

Det ble ikke frispark engang, noe Vedran Corluka (gult kort) og resten av kroatene ikke skjønte et kvekk av, forståelig nok.

Slapp med skrekken
Kroatia var merkelig passive også det første kvarteret av andre omgang.

GOD: Luka Modric var hjernen bak mye av det Kroatia skapte framover. Foto: SCANPIX/EPA/LESZEK SZYMANSKI
GOD: Luka Modric var hjernen bak mye av det Kroatia skapte framover. Foto: SCANPIX/EPA/LESZEK SZYMANSKI Vis mer

Så viste Luka Modric et glimt av genialitet.

Alene på høyrekanten dro han av to mann, og slo et fantastisk innlegg med yttersiden av foten. Inne i feltet hadde han sett Ivan Rakitic, men headingen ble for rett på Iker Casillas, som slo ballen vekk.

Kampens største sjanse, definitivt, så langt.

- Jeg får flere søvnløse netter etter den sjansen. Men vi angrer ingenting, vi ga alt utpå der og vi kan gå fra kampen med hodene hevet, sier Rakitic.

Og Kroatia skulle få en til, til tross for at kreftene så ut til å minske veldig mot slutten.

Ivan Perisic dundret løs på volley, men igjen stoppet Iker Casillas kroatene med en god redning, og hindret en altødeleggende baklengs.

Så fikk de altså nådestøtet helt mot slutten.

Cesc Fabregas vippet vakkert gjennom til Andrés Iniesta, han spilte videre til Jesus Navas, som enkelt trillet inn seiersmålet. Reprisene viste at Navas var i offside ved første pasning, men diskusjonen blir heller meningsløs all den tid 0-0 heller ikke hadde holdt til kvartfinale.

Spania vinner gruppe C, foran Italia.

- Det var en veldig vanskelig kamp, de hadde gode sjanser. Det var en vanskelig kamp å spille på grunn av situasjonen, at vi var nesten kvalifisert, men vi var med helt til slutten, og så fikk vi målet som roet ned alt, sier Andrés Iniesta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media