Tror denne skulderen kan komme til å spille en hovedrolle i kveld

El Clasico.

SKADET: Sergio Ramos skulle hatt et inngrep i skuldera si, men venter til etter kveldens El Clasico. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Sergio Ramos skulle hatt et inngrep i skuldera si, men venter til etter kveldens El Clasico. Foto: NTB ScanpixVis mer

Real Madrid - Barcelona kl. 18.15

(Dagbladet): Real Madrid ligger på andreplass, tre poeng bak Barcelona. Som vanlig er det mange faktorer som på forhånd spås å bli avgjørende - for ingenting overlates til tilfeldighetene når de to største spanske lagene møtes til dyst.

- Forruten det som er helt åpenbart, dagsformen til Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, så er det skulderen til Sergio Ramos jeg er mest spent på. Den er såpass skada at den krever et inngrep, som vil gjøre at han blir borte i fire-fem uker, forteller C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til Dagbladet.

- Kan være avgjørende Men inngrepet vil altså ikke skje før etter kveldens storkamp - for Rafa Benitez har ikke råd til å ikke ha Ramos i forsvaret.

- Man så det veldig tydelig i forrige runde mot Sevilla hvor viktig Ramos var. Han scoret, og så ble han tatt av banen, og Real Madrid tapte kampen fordi mye av den defensive tryggheten var borte.

- Samtidig vet en hel verden at skuldra hans er vond, så kyniske spillere som Luis Suárez kan posisjonere seg på riktig side, slik at han må gå inn med den vonde skuldera i dueller. Det kan være avgjørende, tror Veland.

Lionel Messi kan gjøre comeback i kveld, etter å ha vært ute med skade i to måneder. Trener Luis Enrique har advart på forhånd om at Barca-stjernen ikke er hundre prosent, men at han den siste tiden har trent på høyde med resten av A-laget.

Neymar har vist seg fram Med lagets store stjerne har spilleren som fortsatt omtales som et talent, Neymar, fått skinne sterkest. 23-åringen har virkelig tatt ansvar i Messis fravær, i tospann med Luis Suárez, og står nå med 11 mål på 10 seriekamper denne sesongen. Til sammenligning står Ronaldo med åtte mål på elleve kamper.

Spanske Marca mener at om Neymar fortsetter utviklingen, vil han snart kunne konkurrere med Cristiano Ronaldo og Messi om tittelen som verdens beste spiller. Samme avis skriver at det virker til at Messis skade har vært positiv for brasilianeren.

- Neymar har fått mer frihet. Når Messi, Suárez og Neymar alle er på banen, så er det tre stk som tar plass. Derfor er det ikke veldig overraskende at de to andre gjør det bra når Messi er borte, sier C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til Dagbladet.

- Samtidig viser Neymar at han på sikt kan erstatte Messi, og være nummer én i laget. Og han viser at det kan bli så lite savn som mulig når Messi en gang ikke skal spille for Barcelona, sier Veland.

TILBAKE: Etter to måneder på sidelinja, kan Lionel Messi gjøre comeback i kveld. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Etter to måneder på sidelinja, kan Lionel Messi gjøre comeback i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nettopp det at Neymar og Suárez har greid seg så bra med Messi på sidelinja, håper Veland fører til at Luiz Enrique ikke bruker Messi fra start borte mot Real Madrid i kveld.

- Jeg mener Barca nå kan unne seg å prøve å vinne El Clasico uten han, istedet for å risikere at han må ut på ny med skade og bli borte to nye måneder med skader. Enrique burde stole på at Neymar og Suárez kan fikse dette. Men samtidig, hvis Messi er 100 prosent, så er det dumt å ikke bruke ham. Han er jo verdens beste joker, som godt kan komme inn en halvtime før slutt, sier C More-eksperten.

Tror Real vinner Selve kampen tror Petter Veland at det er Real Madrid som vinner.

- Jeg har en magefølelse på Real Madrid, selv om de fleste logiske ting tilsier at Barca er sterkere nå, og de har sett vassere ut den siste tiden, og har et psykologisk overtak.

Veland mener kveldens kamp minner om El Clasico-oppgjøret for ett år siden, da Luis Suárez fikk starte borte mot Real Madrid. Det endte med et surt tap for Barca.

- Det minner om kampen for et år siden. Barca lå fire poeng foran Real, det var relativt mye som talte for at Barcelona-seier. Så minnet om det fra i fjor, og det at det laget som ligger lengst nede yter den lille prosenten ekstra, og har mest å tape, tror jeg fører til at Real vinner, sier C More-eksperten.

GLITRET: Neymar har vært god mens Messi har vært skadet, og står med 11 mål på ti kamper. Foto: NTB Scanpix
GLITRET: Neymar har vært god mens Messi har vært skadet, og står med 11 mål på ti kamper. Foto: NTB Scanpix Vis mer