INNBITT: Tom Nordlie er på god vei til å redde Kongsvinger fra nedrykk. I kveld venter topplaget Sandnes/Ulf på Gjemselund. 
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
INNBITT: Tom Nordlie er på god vei til å redde Kongsvinger fra nedrykk. I kveld venter topplaget Sandnes/Ulf på Gjemselund. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Tror dere at dere er fotballkonger fordi vi har slått to drittlag?

Tom Nordlie jekker ned egne spillere - og erkerival HamKam.

(Dagbladet): Kongsvinger har vunnet to av to kamper siden Tom Nordlie tok over trenerjobben.

Men 49-åringen lar ikke et par seirer på rappen være noen sovepute for spillergruppa: På den siste treningsøkta før kveldens kamp mot topplaget Sandnes/Ulf fikk KIL-gutta gjennomgå da kvaliteten ikke holdt forventet nivå.

Gjennomgå fikk for så vidt også de to lagene Kongsvinger har slått de siste par ukene - Asker og erkerival Ham-Kam.

- Tror dere at dere er fotballkonger? Bare for at dere har slått to drittlag? Skjerp dere. Bestemora mi spiller mer presise pasninger, buldret Nordlie ifølge Glåmdalen.

Deretter samlet han spillerne ved midtstreken og tømte seg for det meste av frustrasjonen - og lokalavisa registrerte at tordentalen ga umiddelbar effekt.

I kveld må Kongsvinger klare seg uten bestemor Nordlie, men de er et lag i flytsonen og har holdt nullen i to seriekamper på rad for første gang siden juni 2008.

Med tre poeng mot Sandnes/Ulf tar de et langt steg vekk fra nedrykksstrid. Før kampen skiller fem poeng ned til Strømmen på fjerde sisteplass.

Det er ikke første gang Nordlie får raske resultater med et lag som har slitt i motbakke (om vi ser bort fra Fredrikstad), og selv mener han mye handler om at spillerne trenger tydelige instrukser om oppgavene sine.

- Jeg kom til ei gruppe som var rådvill. Da blir det fort til at noen drar til venstre, mens andre drar til høyre. Fotballspillere trenger en tydelig leder som sørger for å få med alle til å dra i samme retning. Jeg er ikke spesielt overrasket over den solid starten, jeg vet at det bor mye i denne spillergruppa, sier Nordlie til Glåmdalen.