- Tror det blir det største laget om noen år

Mark Cavendish hyller sitt nye lag.

TIL SØR-AFRIKA: Mark Cavendish har signert for Edvald Boasson Hagens lag, som neste år vil gå under navnet Team Dimension Data. Det er et lag briten tror vil vokse seg enda større. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
TIL SØR-AFRIKA: Mark Cavendish har signert for Edvald Boasson Hagens lag, som neste år vil gå under navnet Team Dimension Data. Det er et lag briten tror vil vokse seg enda større. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): MTN-Qhubeka hentet flere profilerte navn før årets sesong, men før neste år har de virkelig slått på stortromma.

Med ny hovedsponsor, samt god støtte fra Deloitte, maktet de å hente Mark Cavendish, en av sykkelsportens aller største stjerner.

Briten er for tiden i Sør-Afrika på sin første samling med laget som ble en publikumsfavoritt under årets Tour de France.

Skryter av historien
Overfor Cape Talk forklarer briten hvorfor han valgte akkurat det sørafrikanske laget.

- Jeg ser fremdriften til laget, sier Cavendish på radioprogrammet.

- Det har utrolige røtter og en utrolig historie. For å være ærlig tror jeg det kommer til å bli det største laget innen profesjonell sykkelsport om noen år.

Laget som begynte ut som et lite lag med utelukkende afrikanere har de siste årene vokst seg store.

Markante signeringer som Gerald Ciolek, Tyler Farrar og Edvald Boasson Hagen har brakt dem skikkelig på banen. Førstnevntes seier i Milano-Sanremo i 2013 er lagets største seier.

I årets Tour de France sjarmerte de hele sykkelpublikum med offensiv kjøring og etappeseier på Mandela-dagen.

- Doug Ryder har tatt laget fra å teknisk sett være et klubblag i Sør-Afrika til å bli en tilskuerfavoritt og et av verdens største lag. Det er ganske stort.

- Ganske utrolig
Men det er ikke bare lagets sportslige suksess som har gjort dem spennende for stjerner som Cavendish.

30-åringen er nemlig også opptatt av Qhubeka-organisasjonen, som samler inn sykler til fattige i Afrika.

- Det var en av tingene som dro meg til laget, og jeg tror det er det som drar andre til laget. Det (Qhubeka-organisasjonen, journ.anm.) handler om mer enn å putte et navn på en trøye. Det er ganske utrolig det de gjør. Vi har som mål å få 5000 sykler hvert år. Når du innser hvilke forskjell det gjør, forstår du hva slags endring en sykkel kan gjøre med et liv.

Cavendish mener dette gjør laget interessant uansett hvor stor stjerne man er.

- Å se hva de gjør på og av sykkelen, gjør det attraktivt for alle profesjonelle syklister uansett hva slags status de har.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!