Tror det er over

- Jeg har hatt masse kontakt med Cristiano Ronaldo den siste uka, sier den engelske TV-profilen Piers Morgan (57). - Jeg tror det er svært usannsynlig at han spiller kamp for Manchester United igjen.

FERDIG I UNITED? Cristiano Ronaldo. Foto: NTB
FERDIG I UNITED? Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Familiære ting ... Det skal være årsaken til at Cristiano Ronaldo (37) ikke har vært med Manchester United til Asia de siste dagene. Laget spilte treningskamp mot Crystal Palace i Melbourne seinest i går og vant 3-1.

I England er det stadig færre som tror på forklaringen om «familiære årsaker». Og nå kommer TV-profilen Piers Morgan med nye opplysninger om den portugisiske kolossen:

- Jeg har hatt masse kontakt med Ronaldo den siste uka. Jeg tror det er svært usannsynlig at han spiller kamp for Manchester United igjen.

TV-PERSONLIGHET: Piers Morgan. Foto: NTB
TV-PERSONLIGHET: Piers Morgan. Foto: NTB Vis mer

Morgan fortsetter:

- Jeg tror at han mentalt har gått videre. Jeg kommer ikke til å si hva vi snakket om. Men jeg tror ikke Cristiano føler at Manchester United deler ambisjonene hans.

Det er til talkSPORT at TV-personligheten kommer med de oppsikstvekkende uttalelsene. Han er mest kjent fra ITV. Og i 2019 gjorde han et stort intervju med superstjerna.

- Når du er på slutten av karrieren, og fortsatt ønsker å vinne trofeer, må du gjøre en beregning. «Kommer jeg til å gjøre det hvis jeg blir i Manchester United?» Jeg tror han føler at klubbstrukturen ovenfra og ned ikke er god nok, påpeker Morgan.

- Dette har ikke noe med den nye manageren å gjøre (Erik ten Hag). Han har respekt for ham. Men det er en nøyaktig refleksjon av hvor United står akkurat nå.

POPULÆRT: Det var eufori på Old Trafford da Ole Gunnar Solskjær hentet Cristiano Ronaldo tilbake før forrige sesong. Foto: NTB
POPULÆRT: Det var eufori på Old Trafford da Ole Gunnar Solskjær hentet Cristiano Ronaldo tilbake før forrige sesong. Foto: NTB Vis mer

Det var Ole Gunnar Solskjær som hentet Ronaldo tilbake til Old Trafford i fjor sommer. Han scoret 24 mål, men laget endte på en skuffende sjetteplass. Det betyr spill i Europa League. Ronaldo skal være desperat etter å vinne Champions League igjen.

Ten Hag har gjort det klart at 37-åringen er i planene hans for den kommende sesongen. Men engelske medier skriver at han ønsker å bli solgt. Chelsea, Bayern München og Paris Saint-Germain har vært i spekulasjonene.

- Hvis du spør meg, så tror jeg ikke at han kommer til å bli i Manchester United. Jeg tror han kan ende opp på et overraskende sted, sier Morgan og trekker fram Arsenal, som han selv er supporter av.

UNNSKYLD: Manchester Uniteds stjernespiller var alt annet enn fornøyd etter tapet for Everton lørdag 9. april. Nå beklager han utbruddet sitt. Video: Youtube / Direktesport / Red Bull Vis mer

Den spanske giganten Atlético Madrid har også vært nevnt i det siste. Det vil i så fall skape baluba med tanke på Ronaldos fortid hos erkerivalen Real Madrid.

Ten Hag fortsetter å holde maska når han får spørsmål om Ronaldo. På en pressekonferanse i starten av uka ble han bombardert med spørsmål.

- Ronaldo har ikke vært med på sesongoppkjøringen. Bekymrer det deg?

- Han trener i Lisboa. Han er en topp profesjonell spiller. Det er det siste som bekymrer meg, svarer nederlenderen.

BOSS: Nederlenderen Erik ten Hag er nå mannen ved spakene i Manchester United. Foto: NTB
BOSS: Nederlenderen Erik ten Hag er nå mannen ved spakene i Manchester United. Foto: NTB Vis mer

- Vil han være tilbake i troppen i Manchester i neste uke?

- Det kan jeg ikke si noe om. Ikke ennå.

- Kan han spille for et ten Hag-lag som presser i angrep?

- Cristiano er kapabel til dette. Han har vist alt i karrieren sin. Jeg har mine krav. Vi ønsker å spille på en spesiell måte. En topp spiller kan bidra. Og Ronaldo er absolutt en topp spiller i vårt lag.

- Han har ett år igjen av kontrakten. Hvor vanskelig er det å imøtekomme ham når du vet at han bare har ett år igjen?

- Jeg er godt informert. Han har også opsjon på forlengelse i kontrakten, har han ikke?

FRUSTRASJON: Det har vært mye glede, men mest frustrasjon for Cristiano Ronaldo etter comebacket i Manchester United. Foto: NTB
FRUSTRASJON: Det har vært mye glede, men mest frustrasjon for Cristiano Ronaldo etter comebacket i Manchester United. Foto: NTB Vis mer

- Så han kan også bli lenger?

- Ja. Jeg har signert for klubben i tre år. Men i fotball er dette kort tid. Vi må vinne fra start. Jeg ser ikke så langt fram i tid.

United møter for øvrig Atlético Madrid på Ullevaal stadion 30. juli, en av klubbene Ronaldo kobles til.

Laget åpner Premier League hjemme mot Brighton 7. august. Med eller uten Ronaldo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer